Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση τρεισήμισι ωρών Τίλερσον - Ερντογάν

Συνάντηση τρεισήμισι ωρών Τίλερσον – Ερντογάν

Συνάντηση σχεδόν τρεισήμισι ωρών με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, στην Άγκυρα, κεκλεισμένων των θυρών στο προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η συνάντηση ήταν θετική και αποδοτική. Για παραγωγική συζήτηση μιλά και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συνάντηση σχεδόν τρεισήμισι ωρών με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, στην Άγκυρα, κεκλεισμένων των θυρών στο προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η συνάντηση ήταν θετική και αποδοτική.

Σε σύντομη ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας τονίζεται πως κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα που σχετίζονται με το Ιράκ και την Συρία και διατυπώθηκαν ξεκάθαρα, από την πλευρά του προέδρου Ερντογάν, οι προτεραιότητες και προσδοκίες της Τουρκίας.

Για παραγωγική συζήτηση μιλά και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που συνταξιδεύει με τον Τίλερσον, ο αμερικανός υπουργός Ρεξ Τίλερσον και ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν «παραγωγική και ανοιχτή συζήτηση» για έναν αμοιβαία επωφελή τρόπο βελτίωσης των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Ο κ. Τίλερσον, που έφθασε σήμερα, Πέμπτη, στην Άγκυρα για να έχει συνομιλίες με τούρκους αξιωματούχους, αναμένεται αύριο, Παρασκευή, να συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του με στόχο την εξεύρεση κοινού τόπου στην ρήξη που έχει επέλθει για το θέμα των Κούρδων της Συρίας, μεταξύ των δύο χωρών.

Σε κρίσιμη καμπή οι σχέσεις των δύο χωρών

«Οι σχέσεις μας βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή. Είτε θα τις βελτιώσουμε, είτε θα καταρρεύσουν εντελώς» είχε προειδοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Τσαβούσογλου.

«Η συζήτηση προμηνύεται δύσκολη» παραδέχεται και η Ουάσινγκτον, υπογραμμίζοντας ότι «η τουρκική ρητορική» είναι «πολύ φλογερή» τόσο αναφορικά με την κρίση στη Συρία όσο και με άλλα ζητήματα που δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Ένδειξη της κατάστασης αποτελεί και το γεγονός ότι οι αρχές της Άγκυρας αποφάσισαν να μετονομάσουν τη λεωφόρο που περνά μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία σε «Κλάδο Ελαίας», όπως είναι και η ονομασία της επιχείρησης που διεξάγει ο τουρκικός στρατός στο Αφρίν της Συρίας.

in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024