Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πέρασε» η υπογειοποίηση δρόμου στη Ν. Φιλαδέλφεια

«Πέρασε» η υπογειοποίηση δρόμου στη Ν. Φιλαδέλφεια

Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.

Θετική είναι η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής και ιδιαίτερα του δημόσιου χώρου, στη νότια πλευρά του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου βρισκόταν το παλαιό γήπεδο της ΑΕΚ, στη θέση του οποίου προβλέπεται η κατασκευή του γηπέδου «Αγιά Σοφιά».

Το συγκεκριμένο έργο, όπως τόνισε στην εισήγηση του ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Νάσος Αναγνωστόπουλος, κρίνεται απαραίτητο ως συνοδευτικό που προαναφερόμενου Κέντρου, προκειμένου με τις κατάλληλες διαμορφώσεις και ρυθμίσεις να διευκολυνθεί η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, να διασφαλιστεί η προστασία τους, να αποφορτιστεί η περιοχή και να αποτελέσει ένα κόμβο ήπιας ανάπτυξης, ακόμη και αναψυχής, με την ανάπλαση του κοινόχρηστου και του περιβάλλοντος χώρου.

Ο μελετητής και συγκοινωνιολόγος Κωνσταντίνος Ζέκος επισήμανε ότι πρόκειται για ρυθμιστικό έργο της κυκλοφορίας, η οποία αναμένεται να είναι κατά πολύ αυξημένη και να επιβαρύνει σημαντικά την περιοχή, τις ημέρες που θα αγωνίζεται η ομάδα. Χαρακτήρισε «χρυσή τομή» την προτεινόμενη λύση της ανισοπεδοποίησης για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, «χωρίς να συγκρούονται ή να ανακόπτουν την κίνηση τους».

Ο στόχος της υπογειοποίησης, συνόψισε ο κ. Ζέκος, «είναι να απεμπλέξει τις αντικρουόμενες ροές διερχομένων χωρίς την παρέμβαση της Τροχαίας, με τα γνωστά συνακόλουθα των καθυστερήσεων και της κυκλοφορικής συμφόρησης».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024