Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σημαντική η παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στη Νιγηρία

Σημαντική η παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στη Νιγηρία

Με επιτυχία δραστηριοποιείται στη Νιγηρία ένα σύνολο δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων. Υπάρχουν, ωστόσο, σημαντικά περιθώρια για διεύρυνση και ενίσχυση αυτής της παρουσίας, ιδιαίτερα σε κλάδους με υψηλή ζήτηση, όπως η ενέργεια, οι ιατρικές υπηρεσίες, τα γεωργικά προϊόντα, τα φάρμακα, τα καλλυντικά, τα δομικά υλικά και άλλα, ανέφερει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ.Μίχαλος. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Με επιτυχία δραστηριοποιείται στη Νιγηρία ένα σύνολο δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων. Υπάρχουν, ωστόσο, σημαντικά περιθώρια για διεύρυνση και ενίσχυση αυτής της παρουσίας, ιδιαίτερα σε κλάδους με υψηλή ζήτηση, όπως η ενέργεια, οι ιατρικές υπηρεσίες, τα γεωργικά προϊόντα, τα φάρμακα, τα καλλυντικά, τα δομικά υλικά και άλλα.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου με θέμα «Ευκαιρίες για επιχειρήσεις και επαγγελματίες στη Νιγηρία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής».

Όπως σημείωσε ο κ. Μίχαλος, τόσο το μέγεθος της αγοράς, όσο και οι προοπτικές ανάπτυξης συνθέτουν ένα ενδιαφέρον πεδίο ευκαιριών για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για μία χώρα, η οποία ενισχύει με ταχείς ρυθμούς τη θέση της στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη και με 186 εκατομμύρια κατοίκους είναι σήμερα η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής και η έβδομη μεγαλύτερη του κόσμου σε πληθυσμό.

Είναι, επίσης, η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής και η 21η παγκοσμίως, με το ΑΕΠ της να φθάνει τα 460 εκατομμύρια δολάρια. Είναι μία χώρα με σπουδαίες πλουτοπαραγωγικές πηγές, καθώς αποτελεί τη σημαντικότερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα στην Αφρική, αλλά και την έκτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο σε εξαγωγές πετρελαίου.

Παρά, δε, το γεγονός ότι η οικονομία της παραδοσιακά βασίζεται στον πρωτογενή τομέα, με σημαντική παραγωγή και εξαγωγές προϊόντων όπως το κακάο και το καουτσούκ, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική ανάπτυξη, τόσο στον τομέα των υπηρεσιών, όσο και σε αυτόν της μεταποίησης.

«Έχοντας, μάλιστα, κάνει σημαντικά βήματα προόδου για τη βελτίωση του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος, η Νιγηρία προσελκύει σήμερα σημαντικές επενδύσεις σε κλάδους όπως οι τράπεζες, η αυτοκινητοβιομηχανία κ.ά.» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Οι ταχείς ρυθμοί ανάπτυξης της νιγηριανής οικονομίας ενισχύονται ακόμη περισσότερο και από το δημογραφικό μέρισμά της, καθώς πάνω από το 60% του πληθυσμού της αποτελείται από άτομα κάτω των 30 ετών. Αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε εκατομμύρια ανθρώπων, οι οποίοι στα επόμενα χρόνια θα παράγουν, αλλά και θα καταναλώνουν αγαθά και υπηρεσίες, πρόσθεσε ο κ. Μίχαλος.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024