Με αφορμη τις δηλωσεις εκ μερους της ΝΔ για στοχοποιηση της Μαρεβα Μητσοτακη απο τα υπογεια του Μαξιμου, ο Βηματοδοτης αποκαλύπτει τι… συμβαινει σε αυτα τα υπογεια…

Ποια είναι τέλος πάντων αυτά τα «υπόγεια του Μαξίμου» για τα οποία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αφήνουν η μία εναντίον της άλλης αιχμές; Τι είδους σενάρια άραγε επεξεργάζονται; Τι δουλειά κάνουν ακριβώς; Προτού πάρουμε τα πράγματα και τα γεγονότα με τη σειρά, θα πρέπει να σας πω ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει υπόγειο (όπου είναι εγκατεστημένο το επικοινωνιακό στρατηγείο του εκάστοτε πρωθυπουργού), υπάρχει ισόγειο (όπου βρίσκεται το γραφείο του Πρωθυπουργού και ορισμένων υπουργών) και το δώμα του Μεγάρου. Αλλά κάθε φορά που συμβαίνει κάτι στην κυβέρνηση, τα «υπόγεια του Μαξίμου» έχουν την τιμητική τους.

Αυτή τη φορά, με αφορμή την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε η επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη, ο σύζυγός της Κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του ευθέως προς το Μαξίμου λέγοντας «εκεί οδηγεί η ανελέητη στοχοποίησή της από τα υπόγεια του Μαξίμου και τα φερέφωνά τους». Απάντησε αμέσως με ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού που ενημέρωνε το ζεύγος Μητσοτάκη ότι «στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχει πια γραφείο ο συνεταίρος τους, κ. Παπασταύρου, ούτε εισέρχονται βαλίτσες Samsonite τροχήλατες πριν καταλήξουν σε κάποιον φορολογικό παράδεισο». Λέξεις σκληρές, διαλεγμένες μία προς μία για να πλήξουν τους περισσότερους κατά το παρελθόν ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, προτού εγκατασταθεί σε αυτό ο Αλέξης Τσίπρας. Μερικοί στην αντιπολίτευση παρατήρησαν ότι εάν δεν υπήρχε στην ανακοίνωση το εθνόσημο και η ένδειξη «Γραφείο Πρωθυπουργού», τότε σίγουρα θα νόμιζε κανείς ότι επρόκειτο για απάντηση κάποιου συριζαίου βουλευτή σε τηλεοπτικό πάνελ.

Ρωτήθηκε πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος για το ύφος και το ήθος της ανακοίνωσης και απάντησε απλώς ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού διαπλεκόμενοι και ότι επήλθε επιτέλους η κάθαρση από τη διαφθορά. Η αντιπολίτευση βεβαίως εξοργίστηκε κατηγορώντας για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ότι «δικάζει και καταδικάζει χωρίς αποδείξεις» (ειδικά για τις «βαλίτσες τις τροχήλατες»). Η κυβέρνηση ωστόσο διά του κ. Τζανακόπουλου επιμένει ότι η διατύπωση για τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου ήταν η πολιτικά πρέπουσα.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο