Συγκλονίζει η μαρτυρία μέλους του πληρώματος του πλοίου ανοικτής θαλάσσης 090 «Γαύδος» το οποίο πρωταγωνίστησε το βράδυ της Δευτέρας στο επεισόδιο των Ιμίων. «Τους είδαμε που έρχονταν με ταχύτητα προς τη μεριά μας, ήθελαν νεκρούς» σημειώνει, μεταξύ άλλων, περιγράφοντας τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν.

«Ήμασταν περιπολία στο ένα μίλι. Στο ρελαντί. Τους είδαμε που έρχονταν με ταχύτητα προς τη μεριά μας. Είχαμε εντολή για διακριτική παρακολούθηση. Ήταν μακριά και πιστεύαμε ότι θα έκοβαν ή θα άλλαζαν πορεία την τελευταία στιγμή, όπως κάνουν συχνά» αναφέρει μέλος του πληρώματος, το οποίο συμπληρώνει πως υπήρξαν προειδοποιήσεις από την ελληνική πλευρά.

«Εμείς τους φωνάζαμε ακολουθώντας τις οδηγίες: »Είστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα! Απομακρυνθείτε!» Τουλάχιστον πέντε φορές ειδοποιήσαμε. Δεν λάβαμε καμία απάντηση. Συνέχιζαν να πλησιάζουν με ταχύτητα. Στα 50 μέτρα καταλάβαμε ότι δεν θα κόψει» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο κυβερνήτης του ΠΑΘ 090 φώναξε «Πρόσω όλα! Πάσει δυνάμει!», όταν το σιδερένιο σκαρί της τουρκικής ακτοφυλακής έπεσε με δύναμη πάνω στο πλωτό του λιμενικού, με τον κυβερνήτη να δίνει αμέσως διαταγή: «Στο μηχανοστάσιο γρήγορα! Δείτε αν βάζουμε νερά».

«Μας βρήκε στα αριστερά. Ξήλωσε όλο το κατάστρωμα. Μας ρώτησαν αν μπορούμε να πλεύσουμε μέχρι τη Λέρο, απαντήσαμε θετικά και στην συνέχεια αποχωρήσαμε από το σημείο. Ήταν και το 060 στην περιοχή αλλά ήθελαν να χτυπήσουν το μεγάλο. Ήθελαν νεκρούς. Αν μας είχε πετύχει στην μέση, θα είχαμε θύματα. Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά» περιγράφει το μέλος του πληρώματος.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο