
Μειώθηκαν τα φέσια του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Δεκέμβριο 2017
Στο ποσό των 2,567 δισ. ευρώ μειώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα από 3,140 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο.
Στο ποσό των 2,567 δισ. ευρώ μειώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα από 3,140 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την πορεία εξέλιξης των χρηματοδοτήσεων και των πληρωμών για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά το 2017 για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα διατέθηκαν στους αρμόδιους κρατικούς χρηματοδοτήσεις ύψους 786 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό των τελικών πληρωμών που έγιναν από τους ίδιους ανήλθε σε 903,1 εκατ. ευρώ.
Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Δεκέμβριο του 2017 ανέρχονταν στο ποσό των 765,3 εκατ. ευρώ.
Στο σύνολο του έτους οι χρηματοδοτήσεις από την εξόφληση των εκκρεμών επιστροφών φόρων ανήλθαν σε 171,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι τελικές πληρωμές ανήλθαν σε 194,1 εκατ ευρώ.
Τέλος, για την τακτοποίηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης το 2017 διατέθηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 645 εκατ ευρώ, ενώ οι τελικές πληρωμές ανήλθαν σε 511,4 εκατ. ευρώ.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
- Πότε είναι νόμιμη η αύξηση του ενοικίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442