Βελτιωμένο το επενδυτικό κλίμα, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Ο Πρόεδρος της Fed J. Powell δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παραμένει σε εγρήγορση για να αντιμετωπισθούν οι όποιοι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Ανέφερε ότι παρότι οι προκλήσεις μεταβάλλονται, η προσέγγιση της Fed αναφορικά με τη νομισματική πολιτική παραμένει η ίδια.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προτίθεται να συνεχίσει τη σταδιακή αύξηση του επιτοκίου και την ομαλοποίηση του ύψους του ισολογισμού της. Ωστόσο, η εφαρμοζόμενη νομισματική πολιτική θα εξακολουθήσει να είναι σχετικώς υποστηρικτική προς την κατεύθυνση της επιπλέον ενίσχυσης της απασχόλησης και της αύξησης του πληθωρισμού προς το στόχο. Τόνισε ότι το Κογκρέσο έχει δώσει σημαντικό βαθμό ανεξαρτησίας στη Fed, ώστε να είναι δυνατή η επίτευξη των στόχων της.

Στις ΗΠΑ ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων NFIB αυξήθηκε τον Ιανουάριο στις 106,9 μονάδες (εκτίμηση: 105,3, Δεκέμβριος: 104,9).

Στη Μ. Βρετανία ο πληθωρισμός διατηρήθηκε τον Ιανουάριο στο 3% (εκτίμηση: 2,9%, μέσος όρος δώδεκα μηνών: 2,8%), ενώ ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,7% (εκτίμηση: 2,6%, Δεκέμβριος: 2,5%). Σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση, το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε σε τριμηνιαία βάση στο δ’ τρίμηνο του 2017 κατά 0,6% (γ’ τρίμηνο: 0,8%), όπως αναμενόταν.

Στην Ευρωζώνη αναμένονται η βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου και η αναθεωρημένη μέτρηση του ΑΕΠ δ’ τριμήνου. Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται ο πληθωρισμός και οι λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο