Την ημέρα των ερωτευμένων επέλεξε η BMW για να αποκαλύψει τη δεύτερη κατά σειρά γενιά της X4. Το νέο SAC (Sport Activity Coupe) της βαυαρικής φίρμας, αξιοποιεί το δάπεδο που πρόσφατα αποτέλεσε τη βάση εξέλιξης της επίσης νέας ΒMW X3, υιοθετώντας με αυτόν τον τρόπο αρκετά από τα σχεδιαστικά και τεχνολογικά στοιχεία του καταξιωμένου SUV.

Προφανώς τη διαφορά στην περίπτωση της X4 εξακολουθεί να κάνει ο τρόπος με τον οποίο η οροφή του αμαξώματος συναντά το πίσω τμήμα, παραπέμποντας σε coupe.

Αντιστοίχως, στο μπροστινό μέρος του αμαξώματος ξεχωρίζει η μεγαλύτερη σε μέγεθος μάσκα «νεφρών» που χαρακτηρίζει όλες ανεξαιρέτως τις προτάσεις της BMW, όπως και οι εξίσου εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως με εξαίρεση την ανεπαίσθητη μείωση του ύψους, οι διαστάσεις της νέας BMW X4 αυξήθηκαν και μάλιστα σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα, στο συνολικό μήκος του αμαξώματος προστέθηκαν 7,62 εκατοστά, εκ των οποίων τα 5,33 εκατοστά προέρχονται από την αύξηση του μεταξονίου.

Η μεγέθυνση των εξωτερικών διαστάσεων εξασφάλισε ακόμα περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και ειδικότερα για τα κάτω άκρα των πίσω επιβατών. Αντίθετη πορεία, πάντως, ακολούθησε το βάρος, όπως και ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας, ο οποίος μειώθηκε κατά 10%.

Πέρα από τη δεδομένη ευρυχωρία, για την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών φροντίζουν οι προηγμένες τεχνολογικά εφαρμογές, ξεκινώντας από το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την οθόνη αφής των 10,25 ιντσών και φτάνοντας στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

Καταλήγοντας στους κινητήρες, τη «βασική» έκδοση του αυτοκινήτου (xDrive 20i) εξοπλίζει ένας δίλιτρος βενζινοκινητήρας απόδοσης 184 ίππων, ωστόσο, το ίδιο σύνολο προσφέρεται και σε έκδοση 252 ίππων.

Αντιστοίχως, ο κινητήρας diesel των 1.995 κ.εκ. προσφέρεται σε εκδόσεις των 190 και των 231 ίππων, με το σύστημα τετρακίνησης αλλά και το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων να παραμένουν στον βασικό εξοπλισμό.

Για την ώρα, η κορυφαία πρόταση στην γκάμα της νέας BMW X4 εξοπλίζεται με πετρελαιοκινητήρα 3,0 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 326 ίππους και τα 680 Nm ροπής.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο