Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Εξεταστική Επιτροπή για την πώληση βλημάτων σε Σ. Αραβία

ΝΔ: Εξεταστική Επιτροπή για την πώληση βλημάτων σε Σ. Αραβία

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη γνωστοποίησε σήμερα ότι η ΝΔ καταθέτει κατά το άρθρο 144 του κανονισμού της Βουλής, πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των ευθυνών του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της αγοραπωλησίας βλημάτων από τη Σαουδική Αραβία.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη γνωστοποίησε σήμερα ότι η ΝΔ
καταθέτει κατά το άρθρο 144 του κανονισμού της Βουλής, πρόταση για
σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των ευθυνών του
υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της αγοραπωλησίας
βλημάτων από τη Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που αφορά την συμφωνία πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η δικογραφία αφορά την υπόθεση της αγοραπωλησίας αμυντικού υλικού (300.000 βλήματα τύπου 105 mm) από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού. Ο φάκελος διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς αμελλητί στη Βουλή βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας.

Η εισαγγελική έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση «σκόνταψε» στο όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, και ως ώφειλαν οι εισαγγελικές αρχές διαβιβάζουν τη δικογραφία στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, με επιστολή του προ ημερών προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας είχε ζητήσει την επιστροφή της δικογραφίας για την απόπειρα πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία στην Τακτική Δικαιοσύνη.

Μάλιστα στην επιστολή του είχε αναφέρει ότι απεκδύεται κάθε προστσία που του παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως υπουργό. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «έχω ήδη δηλώσει και προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, μετά τη διαβίβαση προς Υμάς, της Δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, και παρ’ ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι, απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση».

in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024