Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Καθήκον μας ο εμβολισμός του «Γαύδος»

Ερντογάν: Καθήκον μας ο εμβολισμός του «Γαύδος»

«Κάναμε το καθήκον μας» λέει, προκαλώντας εκ νέου, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο σοβαρό επεισόδιο που έλαβε χώρα στα Ίμια.

«Κάναμε το καθήκον μας» λέει προκαλώντας εκ νέου ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο σοβαρό επεισόδιο που έλαβε χώρα στα Ίμια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, το περιστατικό έληξε χωρίς κανένα πρόβλημα παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση προξένησε σοβαρές ζημιές στο ελληνικό σκάφος.

«Όταν δεν σταμάτησαν, οι στρατιώτες μας έκαναν το καθήκον τους» είπε ενώπιον δημοσιογράφων στην Άγκυρα, τονίζοντας πως «κάτι τέτοιο συνέβη χθες το βράδυ. Τελείωσε χωρίς κανένα πρόβλημα» σε μια προσπάθειά του να πέσουν οι τόνοι και να υποβαθμίσει το επεισόδιο.

Συνεχίζοντας τις εμπρηστικές του δηλώσεις ο τούρκος πρόεδρος, ανέφερε πως είχε προειδοποιήσει την ελληνική πλευρά και κάλεσε «να σταματήσουν οι αψιμαχίες τόσο στον αέρα όσο και στο νερό».

Νωρίτερα, ενώπιον στελεχών του κόμματός είχε στείλει προειδοποιήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία «να μην κάνουν το λάθος βήμα», διαμηνύοντας σε έντονο ύφος πως «για εμάς ό,τι είναι το Αφρίν είναι και τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και στην Κύπρο».

«Οι μαγκιές τους είναι μέχρι να δουν τα αεροσκάφη, το στρατό και τον στόλο μας. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με κρυφές φωτογραφήσεις σε απόμακρες βραχονησίδες με συμφωνίες που δεν ισχύουν και με αποστολή πλωτών γεωτρύπανων» απείλησε μάλιστα ο πρόεδρος της Τουρκίας, προσθέτοντας, δε, ότι «τουρκικά πολεμικά πλοία παρατηρούν τις εξελίξεις στην περιοχή».

Κ.Χ.

    in.gr

    Sports in

    Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

    Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024