Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάεφ: Σύμμαχός μας η Τουρκία για ένταξη σε ΝΑΤΟ - ΕΕ

Ζάεφ: Σύμμαχός μας η Τουρκία για ένταξη σε ΝΑΤΟ – ΕΕ

Ως έναν από τους μεγαλύτερους φίλους της «Μακεδονίας» και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του χαρακτήρισε την Τουρκία ο πρωθυπουργός των ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας αποτελεί ότι σύμμαχο για την ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ως έναν από τους μεγαλύτερους φίλους της «Μακεδονίας» και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του χαρακτήρισε την Τουρκία ο πρωθυπουργός των ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι αποτελεί σύμμαχο για την ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

«Η Τουρκία δεν μας υποστηρίζει μόνο. Είναι ένας εταίρος που σέβεται τις προοπτικές μας, ιδιαίτερα την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Ζάεφ κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τουρκία, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς την Άγκυρα για την φιλική στάση που τηρεί.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρόσθεσε ότι η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποτελούν στρατηγικοί στόχοι της ΠΓΔΜ και υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι ένας από μεγαλύτερους υποστηρικτές της ένταξης της «Μακεδονίας» στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, σημείωσε πως «η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους φίλους μας. Η χώρα μας είναι υπερήφανη που έχει υπογράψει περισσότερες από 100 διμερείς συμφωνίες. Μετά την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας» υπογράψαμε περισσότερες από 100 συμφωνίες, σε όλους τους τομείς».

Τα Βαλκάνια, εκτίμησε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, δεν είναι πλέον η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, τονίζοντας πως στο πλαίσιο αυτό έγινε συνάντηση των βαλκανικών κρατών (στη Σόφια) για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών δεσμών.

Γιλντιρίμ: Στηρίζουμε την ένταξη στης «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ

Μετά την συνάντηση που είχε ο Ζόραν Ζάεβ με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε ότι η χώρα του δίνει μεγάλη σημασία στην ένταξη της ΠΓΔΜ στους Ευρω-ατλαντικούς φορείς.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ, «η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη Μακεδονία με την συνταγματική της ονομασία και έστειλε πρέσβη».

«Κατά συνέπεια» συνέχισε «θα συνεχιστεί και στο εξής η στήριξή μας για την ενσωμάτωσή της στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, στηρίζουμε και την ένταξή της στην ΕΕ. Αν και εμείς δεν είμαστε μέλη, ελπίζω να μην έχουν και την Μακεδονία να περιμένει όπως εμάς».

in.gr

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024