«Ο καθένας θα κριθεί για την στάση του στην υπόθεση και θα κριθεί
αυστηρά. Όχι μόνο από την κοινωνία αλλά και από το νόμο», αναφέρει ο
κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι «η
επίθεση στους προστατευόμενους μάρτυρες δείχνει μάλλον πανικό και αγωνία
εκ μέρους όσων φέρονται να εμπλέκονται αλλά και της αξιωματικής
αντιπολίτευσης».

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, πρόσθεσε λέγοντας ότι «πανικό και αγωνία δείχνουν και οι άσφαιρες απειλές του κυρίου Σαμαρά ο οποίος όταν τοποθετείται θα πρέπει να θυμάται ότι είναι πρώην Πρωθυπουργός και όχι κουτσαβάκι».

Η κυβέρνηση, σημειώνει σε άλλο σημείο, «με απολύτως θεσμικό τρόπο επιχειρεί να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης και στην αποκάλυψη της αλήθειας», ενώ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη την επιλογή κάποιων δημοσιογράφων να κατονομάζουν προστατευόμενους μάρτυρες – είτε ευσταθούν οι αποκαλύψεις τους, είτε όχι».

«Η Δικαιοσύνη έχει υποχρέωση να προστατεύσει τους μάρτυρες»

Σημειώνει ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη έχει υποχρέωση να προστατεύσει τους μάρτυρες όπως ορίζει ο νόμος και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το κάνει» και πως το ίδιο οφείλουν να πράξουν και το πολιτικό σύστημα και η δημοσιογραφική κοινότητα.

«Ευελπιστώ ότι θα υπερασπιστούν την αξιοπιστία και την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης», απαντά ο κ. Τζανακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει «αφωνία εκ μέρους των εισαγγελικών ενώσεων σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν που συνηγορούσαν στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη».

Σε κάθε περίπτωση, χαρακτηρίζει γελοίο να ισχυρίζεται κανείς ότι η κυβέρνηση έστησε ακόμα και εκθέσεις των αμερικάνικων αρχών και του FBI. Τονίζει παράλληλα ότι οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης ότι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί ενήργησαν κατ’ εντολή της κυβέρνησης στην υπόθεση της Novartis, συνιστούν «ευθεία προσβολή της ελληνικής δικαιοσύνης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συμπεριφορά της οποίας αντίκειται ευθέως σε κάθε δικαιοκρατική αρχή και παραβιάζει την διάκριση των εξουσιών».

Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη

Με αφορμή και τη διαγραφή Αντώναρου από τη ΝΔ, ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζει ότι στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν άνθρωποι που απ’ ό,τι φαίνεται «δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν τις εξαλλοσύνες κάποιων όψιμων μελών της ηγεσίας της ΝΔ που έχει περιμαζέψει γύρω του ο κος Μητσοτάκης, ο οποίος νομίζω ότι έχει πλέον μετατραπεί σε ενεργούμενο εξωθεσμικών κέντρων που θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση Νοβάρτις».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο