Ανάκαμψη παρουσιάζουν σήμερα το πρωί οι μετοχικές αγορές μετά τη σημαντική πτώση που κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζεται την τρέχουσα εβδομάδα στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ (14/2).

Ψηφίστηκε την Παρασκευή νομοσχέδιο στο Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση του αμερικανικού δημοσίου και για την αύξηση των δαπανών περίπου 300 δισ. δολάρια για τα επόμενα δύο έτη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον προϋπολογισμό προβλέπεται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ θα διαμορφωθεί το 2019 στο 3,2% και εκτιμάται ότι η απόδοση στη λήξη του 10ετούς κρατικού ομολόγου κατά μέσο όρο θα διαμορφωθεί το τρέχον έτος στο 2,60%.

Οι ανωτέρω υποθέσεις θεωρούνται ιδιαίτερα αισιόδοξες, προκαλώντας ανησυχίες ότι το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος ενδεχομένως θα διαμορφωθεί υψηλότερα του αναμενόμενου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα λεπτομέρειες για το σχέδιο αύξησης δαπανών για υποδομές. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ινστιτούτου NIESR το ΑΕΠ στη Μ. Βρετανία παρουσίασε την περίοδο Νοέμβριος – Ιανουάριος αύξηση κατά 0,5% (δ΄ τρίμηνο: 0,5%).

Απουσία σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων. Στις ΗΠΑ αναμένεται ο προϋπολογισμός για το μήνα Ιανουάριο.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο