Με εξαίρεση το πρωτότυπο Cross Cabriolet Concept Quattro του 2007, η Audi δεν είχε δείξει ποτέ ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός cabrio SUV.

Πλέον όμως η απόφαση αυτή όπως τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί ένα σκίτσο που διέρρευσε από την υπηρεσία κατάθεσης ευρεσιτεχνιών, θα αλλάξει στο μέλλον, πιθανότατα με αφετηρία το νέο Q8 το οποίο είναι πιθανότατα το πρώτο SUV μοντέλο το οποίο θα απαρνηθεί την σταθερή μεταλλική οροφή του.

Πλην της αλλαγής της άποψης της Audi για τα cabrio SUV, η συγκεκριμένη σειρά σκίτσων που είδε το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει και μια καινοτόμο προσέγγιση ως προς το σχεδιασμό της ανοιγόμενης οροφής η οποία υπόσχεται να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια καθώς ένα μεγαλύτερο, από ότι συνήθως, μέρος της παραμένει στην θέση του, πάνω από οδηγό και συνοδηγό.

Επιπλέον με δεδομένο ότι ουσιαστικά μόνο το μεσαίο τμήμα της οροφής αποθηκεύεται στο πορτ μπαγκάζ μιας και σύμφωνα με το σχεδιασμό, το τελευταίο τμήμα λειτουργεί ως κάλυμμα, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη ως προς την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο