Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό
Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η χειροτονία του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών,
παρουσία αρχιερέων, πολιτικών, διευθυντών των υπηρεσιών της Ιεράς
Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Αρχιεπισκοπής, εκπροσώπων
Συλλόγων και Φορέων, κληρικών και πλήθους κόσμου.

Την ευχή να υπηρετεί με αγάπη και αυτοθυσία έδωσε στον Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών, τον «άξιο οιακοστρόφο και άξιο εμπιστοσύνης», κατά την προσφώνησή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Επίσκοπος Συμεών, στην αντιφώνησή του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα πρόσωπα τα οποία έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του, «να με συγχωρήσουν, που δεν θα κάνω καμία ονομαστική αναφορά εδώ». ‘Αλλωστε, όπως τόνισε, «θα ήταν άδικο στους ευεργέτες μου να συμπεριλάβω μόνον όσους με αγάπησαν και με αγαπούν.

Θα έπρεπε να αναφέρω και αυτούς που ηθελημένα ή άθελά τους με πίκραναν, με πλήγωσαν ή και με έβλαψαν. Διότι και αυτοί είναι ευεργέτες μου. Φίλοι και εχθροί άπαντες ευεργέτες μου. Τους ευγνωμονώ όλους, ζητώ τη συγχώρηση όλων και προσεύχομαι στον Θεό μας όλοι να έχουμε μετάνοια και όλοι μαζί να βρεθούμε στην Βασιλεία Του». Επ’ αυτού, πρόσθεσε:

«Ευεργέτες μου και αυτοί οι αδελφοί μου, που στο διάβα της ζωής μου πληγώθηκαν, σκανδαλίστηκαν, αδικήθηκαν, στενοχωρήθηκαν ή και υπέφεραν από δικές μου αστοχίες, αμαρτίες, λάθη, πάθη, αδυναμίες. Και παρά ταύτα έχουν δείξει μεγαλοσύνη, μεγαλοκαρδία, μακροθυμία, υπομονή, συγχωρητικότητα και κατανόηση. Τους ευχαριστώ και τους ζητώ δημόσια συγγνώμη και εύχομαι Κύριος ο Θεός να ευλογεί πλούσια όλο τους το είναι».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο