Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για την κυβέρνηση η υπόθεση της Novartis. Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για τον τρόπο χειρισμού της, αν και το επικρατέστερο σενάριο είναι η εισήγηση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φωνές που προειδοποιούν ότι η υπόθεση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση.

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για την κυβέρνηση η υπόθεση της Novartis.
Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για τον τρόπο χειρισμού της, αν και το
επικρατέστερο σενάριο είναι η εισήγηση για σύσταση Προανακριτικής
Επιτροπής. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φωνές που προειδοποιούν ότι η
υπόθεση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς και βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το εάν η υπόθεση είναι αρκούντως δεμένη με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, ώστε να μπορεί να σταθεί μια Προανακριτική Επιτροπή για πολιτικά πρόσωπα, δύο εκ των οποίων είναι πρώην πρωθυπουργοί.

Επιπλέον, στο σκεπτικό αυτό προστίθενται εισηγήσεις υπέρ ήπιων τόνων, ειδικά σε μια περίοδο που το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός των επόμενων ωρών στο Μέγαρο Μαξίμου και να ανακοινωθεί το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Η όποια απόφαση θα επικυρωθεί τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ήδη έχει επικρατήσει κλίμα πόλωσης, με τη ΝΔ να ανεβάζει τους τόνους και να μιλά για «πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής, δηλαδή για παραβίαση της γραμμής που διαχωρίζει την εκτελεστική από τη δικαστική εξουσία.

Στις αναφορές της αντιπολίτευσης για «πολωνοποίηση», σχέδια εξόντωσης και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες απάντησαν κύκλοι της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».

Διαβάστε επίσης:in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr