«Σημαντικό τεστ για την χώρα μας», χαρακτηρίζει η ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore την χθεσινή έκδοση επταετούς ομολόγου από μέρους του ελληνικού δημοσίου. Η εφημερίδα καταγράφει την δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τόνισε: «φθάνουν θετικές ειδήσεις από τις αγορές, υπάρχει τεράστια ζήτηση. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Η «Ιl Sole» προσθέτει ότι η χώρα μας, πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος έχει προγραμματίσει να προχωρήσει σε άλλες δυο εκδόσεις ομολόγων του δημοσίου, τριετούς και δεκαετούς διάρκειας και ότι «ο στόχος είναι να εξασφαλισθούν είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ πριν την λήξη του προγράμματος, εκ των οποίων τα μισά θα πρέπει να προέλθουν από τις αγορές, και τα άλλα μισά από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρει ότι η κυβέρνηση εστιάζει τώρα το ενδιαφέρον της στην ελάφρυνση του δημόσιου χρέους και στις συμφωνίες για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

«Ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπαθεί να πετύχει έναν λιγότερο ασφυκτικό έλεγχο από μέρους των πιστωτών. Ένας έλεγχος ο οποίος να περνά από την παρακολούθηση των στόχων που έχουν επιτευχθεί και όχι από τον τρόπο με τον οποίο, βήμα προς βήμα, η χώρα καταφέρνει να τους πετύχει», καταλήγει η «Il Sole 24 Ore».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο