Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερωτήματα για την στρατιωτική παρέλαση που ζήτησε ο Τραμπ

Ερωτήματα για την στρατιωτική παρέλαση που ζήτησε ο Τραμπ

Δεν είναι βέβαιο ότι η παρέλαση που ζήτησε ο πρόεδρος Τραμπ για να τιμηθούν τα αμερικανικά στρατεύματα θα γίνει στην Ουάσινγκτον, δηλώνει το Πεντάγωνο.

Το Πεντάγωνο δεν είναι βέβαιο ότι η παρέλαση που ζήτησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να οργανωθεί προκειμένου να τιμηθεί το στράτευμα θα φιλοξενηθεί στην περιοχή της Ουάσινγκτον.

«Δεν το γνωρίζουμε αυτό. Υπάρχουν επιλογές και θα τις διερευνήσουμε και ο πρόεδρος τελικά θα αποφασίσει» είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ντέινα Γουάιτ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Πεντάγωνο να εξετάσει την πιθανότητα οργάνωσης μιας παρέλασης προς τιμή των ανθρώπων που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, αφότου «μαγεύτηκε» από τη στρατιωτική παρέλαση που παρακολούθησε πέρσι στο Παρίσι, στις 14 Ιουλίου.

Οι επικριτές του προβάλουν το επιχείρημα ότι η παρέλαση θα στοίχιζε εκατομμύρια δολάρια, σε μια περίοδο που το Πεντάγωνο χρειάζεται πιο σταθερή χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις του.

Όταν ρωτήθηκε ποιος θα πληρώσει για την παρέλαση, η Γουάιτ είπε ότι το Πεντάγωνο βρίσκεται ακόμη στη φάση του σχεδιασμού.

Την Τετάρτη, το Συμβούλιο της Περιφέρειας της Κολούμπια σάρκασε με την ιδέα μιας στρατιωτικής παρέλασης στη Λεωφόρο Πενσιλβάνια, τον μεγάλο δρόμο μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων που συνδέει το Καπιτώλιο με τον Λευκό Οίκο. Πάνω στον δρόμο αυτόν βρίσκεται και το ξενοδοχείο Τραμπ. «Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter το Συμβούλιο.

Μια επιλογή που εξετάζεται είναι να τελεστεί η παρέλαση στις 11 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της 100ής επετείου από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024