Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκάνδαλο: Ταξίδια στο εξωτερικό, εισιτήρια στην όπερα και... τάφος στο Α' Νεκροταφείο!

Σκάνδαλο: Ταξίδια στο εξωτερικό, εισιτήρια στην όπερα και… τάφος στο Α’ Νεκροταφείο!

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που είχε κάνει ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης από το 2009, για το «πάρτι» στο χώρο της Υγείας. Είχε περιγράψει μάλιστα τις περιπτώσεις γιατρών που απολάμβαναν χλιδάτες διακοπές και «δωράκι» ως αντάλλαγμα για την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση συγκεκριμένων φαρμάκων.

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που είχε κάνει ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης από το 2009, για το «πάρτι» στο χώρο της Υγείας. Είχε περιγράψει μάλιστα τις περιπτώσεις γιατρών που απολάμβαναν χλιδάτες διακοπές και «δωράκι» ως αντάλλαγμα για την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση συγκεκριμένων φαρμάκων.

Ανέφερε τότε σε εκτενή άρθρα του τα εξής περιστατικά:

Oμάδα γιατρών και νοσηλευτών, κοντάστα 10 άτομα, συνομιλούσε προημερών περί ανέμων και υδάτων στονδιάδρομο πανεπιστημιακής κλινικής μεγάλου νοσοκομείου των Αθηνών.

Την ευδιάθετη παρέα διέκοψε ο ήχοςενός κινητού. Ο γιατρός είδε τον αριθμό, απάντησε και άρχισε να συνομιλείχωρίς να απομακρυνθεί από την παρέα.Σχεδόν αυτόματα μάλιστα ύψωσετον τόνο της φωνής του και άρχισε να«λούζει» τον συνομιλητή του με διάφορακοσμητικά. Απορημένοι οι περισσότεροιέστρεψαν θέλοντας και μη τηνπροσοχή τους στον οργισμένο γιατρό.«Εμείς τηρήσαμε στο ακέραιο όσασυμφωνήσαμε, αλλά εσείς παραβιάσατετη συμφωνία, κόψατε τα εισιτήριατης όπερας, δεν προβλέψατε δείπνοστο Αμστερνταμ και η ημερήσια αποζημίωσηήταν λειψή» φώναζε απτόητοςεκείνος, επιμένοντας σε υψηλούςτόνους «να μην ξανασυμβεί αυτό».

Ουδείς εξεπλάγη από την ομήγυρη καιόλοι κατάλαβαν περί τίνος επρόκειτο.Ο γιατρός έλυνε τις διαφορές του μεκάποιο αντιπρόσωπο φαρμακευτικήςεταιρείας. Και αντικείμενο της διαφοράςήταν οι παροχές σε είδος έναντιτης κατευθυνόμενης συνταγογράφησης,στην οποία συμμετέχουν ανερυθρίασταοι περισσότεροι γιατροί μας.Το πρόβλημα είναι παλαιό και αρχικώςκαταγραφόταν ως πρόβληματων γιατρών του ΙΚΑ. Με τα χρόνια επεκτάθηκεκαι τώρα δείχνει να έχει λάβειχαρακτηριστικά οργανωμένης παρέμβασηςσε ολόκληρο το σύστημα Υγείας.Η δομή του είναι πυραμοειδής. Ξεκινάαπό τις πανεπιστημιακές κλινικές, οιοποίες δίνουν τη γραμμή για τα νέακαι ακριβά φάρμακα, και επεκτείνεταιστις κατώτερες βαθμίδες, κατατρώγονταςως άλλη ενδημική νόσος τα σωθικάτου παραπαίοντος Εθνικού ΣυστήματοςΥγείας.

Οι δημόσιες δαπάνεςΥγείας, με την ευθύνη και των γιατρών,εξελίσσονται τα τελευταία χρόνιαμε τρελούς ρυθμούς, μοναδικούςστον κόσμο. Εχουν πλέον ξεπεράσειεκείνες της εθνικής άμυνας και αποτελούνμία από τις μεγαλύτερες πηγέςτροφοδότησης των ελλειμμάτων καιτου δημόσιου χρέους. Ενδεδυμένη μάλιστατον κοινωνικό μανδύα, η διαχείρισητου τομέα της Υγείας έχει γίνειασύδοτη και είναι απολύτως εξαρτημένηαπό πλήθος συμφερόντων, εγχώριωνκαι πολυεθνικών. Μόλις χθες ηκυβέρνηση, έναντι της υποτιθέμενηςμεταβολής του καθεστώτος των προμηθειών,έσπευσε να νομιμοποιήσει αμφισβητούμενεςπρομήθειες και νααποδεχθεί νέα χρέη άγνωστου ύψους.Ειδικά στις παρούσες συνθήκες δημοσιονομικήςκαχεξίας η αφαίμαξητων πόρων της Υγείας συνιστά απαράδεκτηκατάσταση.
Αγγίζει τα όρια του οργανωμένουεγκλήματος και επί της ουσίας η συνδυασμένη δράση δεν διαφέρει σε τίποτεαπό εκείνη των κοινών ληστών. Μετη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωσηοι ληστές φορούν κοστούμιακαι αθώες άσπρες μπλούζες.

Τα απίστευτα «δώρα»

Μερικές εκατοντάδες έλληνεςγιατροί, φαρμακοποιοί, ακόμη και νοσηλευτέςπου κατέχουν θέσεις-κλειδιάσε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, ταξιδεύουνοικογενειακώς προς τα νησιάΤόγκο ή το Λας Βέγκας, απολαμβάνουντις διακοπές τους σε πολυτελείςορεινούς ξενώνες της Γερμανίας καιτης Αυστρίας, καταλύουν σε πανάκριβαξενοδοχεία της ΝοτιοανατολικήςΑσίας και άλλοι ανανεώνουν δωρεάντην επίπλωση των γραφείων τους ή παραλαμβάνουννέα σύγχρονα και αθόρυβακλιματιστικά, ολοκαίνουργαlaptops και ένας Θεός ξέρει τι άλλο.

Ας είναι καλά οι «γενναιόδωρες»φαρμακευτικές εταιρείες και οι ακόμηπιο «γενναιόδωροι» ιατρικοί αντιπρόσωποίτους, οι οποίοι μέρα μεσημέρι, φόραπαρτίδα που λέει ο λαός,εισβάλλουν στην κυριολεξία στιςπανεπιστημιακές κλινικές των νοσοκομείωνκαι διαπραγματεύονται τηνπραμάτειά τους με τους διευθυντέςκαι τους γιατρούς έναντι πλήθους χορηγιώνκαι παροχών σε χρήμα και είδος, που ξεπερνά κάθε φαντασία.

Είναικοινό μυστικό πια στα νοσοκομεία.Οποιος γιατρός θέλει να ταξιδέψειστο εξωτερικό ή να εξασφαλίσειμια θέση σε ένα διεθνές συνέδριοδεν έχει παρά να απευθυνθεί σε έναναπό τους πολλούς αντιπροσώπουςφαρμακευτικών εταιρειών. Και αυτέςείναι ίσως οι αθωότερες των συναλλαγών.

Υπάρχουν πιο σύνθετες, πουοδηγούν σε απευθείας καταβολές σημαντικώνποσών και ακριβών δώρων.Είναι τέτοια η εξαχρείωση που ορισμένοιγιατροί ζητούν τα απίθανα. Λέγεται, όχιμε τη μορφή ανεκδότου, ότιγιατρός πανεπιστημιακής κλινικής,από εκείνους που μπορούν να εντάξουννέα φάρμακα στο σύστημα υγείας,απαίτησε από ιατρικό αντιπρόσωποοικογενειακό τάφο στο Α΄ ΝεκροταφείοΑθηνών!!

in.gr με πληροφορίες από ΒΗΜΑ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024