Παυλόπουλος σε Μοσκοβίσι: Να μπει τέλος στην αδιέξοδη λιτότητα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καλωσόρισε για μια ακόμα φορά στο Προεδρικό Μέγαρο τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, «τώρα που βρισκόμαστε» όπως είπε «στο τέλος του προγράμματος για την Ελλάδα».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καλωσόρισε για μια ακόμα φορά στο Προεδρικό Μέγαρο τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, «τώρα που βρισκόμαστε» όπως είπε «στο τέλος του προγράμματος για την Ελλάδα».
Παράλληλα, τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του σε αυτό, καθώς επίσης και για τη συμβολή του προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους, που, όπως επισήμανε, αποτελεί υποχρέωση των εταίρων μας.
Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη συμβολή του Πιερ Μοσκοβισί προς την Ευρωζώνη, τόνισε ότι δικαιώνεται ως προς τις θέσεις του, για να συμπληρώσει ότι είναι ανάγκη να μπει τέλος στην αδιέξοδη λιτότητα και να ξεκινήσουμε πολιτικές ανάπτυξης.
«Έρχομαι σε σημαντική στιγμή για την Ελλάδα» ανέφερε, από την πλευρά του, ο κ. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και διαφαίνεται η έξοδος από το πρόγραμμα και μάλιστα με καλές συνθήκες.
Συμπλήρωσε, επίσης, ότι έχουν υλοποιηθεί οι μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζοντας ότι παραμένουν δύο ζητήματα: Το πρώτο, σχετικά με την επίβλεψη μετά το πρόγραμμα, εκτίμησε ότι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους για την έξοδο από το πρόγραμμα και τη στρατηγική εξόδου. Το δεύτερο, για το χρέος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα ευοδωθούν οι προσπάθειές μας.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Μείωση της κίνησης των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
- Δύο συνταγές made in Italy
- Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ – Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Ρωσία: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από ουκρανικές επιθέσεις
- Όλα όσα χαρίζουν οι φράουλες στον οργανισμό μας
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Δικαστήρια σε τρία μέτωπα στριμώχνουν την κυβέρνηση
- Χειροκρότημα: 15.700 θεατές στην «Ειρήνη» των Καραθάνου- Δεληβοριά στην Επίδαυρο – Νέοι σταθμοί περιοδείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442