Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο κομματικός πατριωτισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κομματικός πατριωτισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το πολιτικό του γραφείο στη Βουλή (και όχι το Μαξίμου ή την Κουμουνδούρου) για να συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο, την επομένη κιόλας της αποκάλυψης του σκανδάλου Novartis, και να ασχοληθεί κυρίως με αυτό, σίγουρα κάτι θέλει να δείξει. Οτι δηλαδή στη Βουλή θα συζητηθεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ότι στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, ότι στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για το σκάνδαλο με την εμπλοκή δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών. Θέλει όμως να δείξει και κάτι άλλο...

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το πολιτικό του γραφείο στη
Βουλή (και όχι το Μαξίμου ή την Κουμουνδούρου) για να συγκαλέσει το
Πολιτικό Συμβούλιο, την επομένη κιόλας της αποκάλυψης του σκανδάλου
Novartis, και να ασχοληθεί κυρίως με αυτό, σίγουρα κάτι θέλει να δείξει. Οτι δηλαδή στη Βουλή θα συζητηθεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ότι στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, ότι στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για το σκάνδαλο με την εμπλοκή δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών. Θέλει όμως να δείξει και κάτι άλλο…

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑτοδότη», ο κ. Τσίπρας θέλει να δείξει ότι το κόμμα του και η κυβέρνησή του αποτελούν τη μοναδική δύναμη κάθαρσης και ότι με το σκάνδαλο Novartis (και τις επιπτώσεις που θα έχει στα άλλα κόμματα) μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για νίκη (πιθανόν και με διαφορά) στις εθνικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Επιπλέον, όπως λένε οι Συριζαίοι, ο πολιτικός σεισμός που προκάλεσε το σκάνδαλο «βελτίωσε τον κομματικό πατριωτισμό των βουλευτών του», μετά τα όσα συνέβησαν με το Μακεδονικό, τα συλλαλητήρια και το Αλβανικό.

Αν τεκμηριωθούν οι καταγγελίες για τις μίζες στο σκάνδαλο Novartis, τότε ο κ. Τσίπρας, λένε, θα έχει την ευκαιρία να «τελειώσει μια κι έξω το παλιό σύστημα» και να εμφανιστεί στις εκλογές ως η ηγέτιδα πολιτική δύναμη που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και πολέμησε ουσιαστικά τη διαφθορά. Φτάνει βεβαίως να επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες (οι οποίες είναι ανατριχιαστικές) των προστατευόμενων και άλλων μαρτύρων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες θα είναι τραγικές.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024