Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Novartis: Κοντονής αδειάζει Πολάκη για την ταυτότητα των μαρτύρων

Στο άδειασμα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υποστηρίζοντας ότι ουδείς στην κυβέρνηση γνωρίζει ποιοι είναι οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες.

Στο άδειασμα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη προχώρησε ο
υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υποστηρίζοντας ότι ουδείς στην
κυβέρνηση γνωρίζει ποιοι είναι οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες.

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη που έκανε την Τετάρτη το πρωί ο κ. Πολάκης ότι δηλαδή οι τρεις μάρτυρες είναι πρώην στελέχη της Novartis τους οποίους είχαν πιάσει για παράνομο πλουτισμό και «κελάηδησαν» ήρθε ο κ. Κοντονής να δηλώσει πως το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων το καθορίζει η Δικαιοσύνη. «Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και είναι εικασία για το ποιοι είναι οι μάρτυρες αυτοί, επισήμανε» αναφερόμενος προφανώς στα λεγόμενα του κ. Πολάκη. .

Η έρευνα είναι σε ένα πρώτο επίπεδο, η δικογραφία βρίσκεται στη Βουλή, αξιολογούνται τα στοιχεία και η αξιοπιστία των μαρτύρων για την υπόθεση Novartis ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ας αφήσουμε, πρόσθεσε, την Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να μην μιλάμε για στημένες υποθέσεις, ανέφερε και τόνισε πως είναι απαράδεκτα αυτά που λέει οψίμως η αντιπολίτευση.

Κόντρα κορυφής για Novartis

Η υπόθεση της Novartis, η ταυτότητα και ο ρόλος των μαρτύρων καθώς και το «κατηγορητήριο» που «χτίστηκε» πάνω στις καταθέσεις έχει πολώσει επικίνδυνα το πολιτικό σκηνικό.

«Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια».

Υπογράμμισε δε ότι «σε μια Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του Ελληνικού λαού» απαιτώντας ταυτόχρονα «άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis». Απέδωσε δε όλη την υπόθεση σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το επικείμενο τέταρτο μνημόνιο.

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού. «Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis», τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ασκώντας δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ειδικότερα, σε σχόλιο του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «επιχειρεί με την ανακοίνωσή του για το σκάνδαλο της Novartis να εκφοβίσει τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς, τους δικαστικούς, και εν τέλει την ελληνική Δικαιοσύνη. Την οποία συνδέει με σκευωρίες και μεθόδους παρακράτους».

in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024