Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις για τη νέα άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα

Αντιδράσεις για τη νέα άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα

Την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, προκάλεσε η απόφαση να δοθεί την Παρασκευή νέα άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα ενώ αντίθετος εμφανίστηκε και ο Γιάννης Τσιρώνης.

Την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, προκάλεσε η απόφαση να δοθεί την Παρασκευή νέα άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ αντίθετος εμφανίστηκε και ο Γιάννης Τσιρώνης.

«Όσες φορές και αν βγει η ελληνική κοινωνία και το περί δικαίου αίσθημα θα συνεχίσει να προσβάλλεται βάναυσα. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Από την πλευρά του αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνης τόνισε πως «είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε πράξη βίας. Εμένα προσωπικά ως άνθρωπο με ενοχλεί. Και δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να λέμε την άποψή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ANT1.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι για δεύτερη φορά θα βρεθεί εκτός φυλακής με διήμερη άδεια ο ισοβίτης της
17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας σύμφωνα με απόφαση από το Συμβούλιο των
φυλακών
Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα, θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή το πρωί της Παρασκευής στις 9 το πρωί και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες.

Η συγκεκριμένη άδεια είναι η δεύτερη κατά σειρά που εγκρίνεται για τον πολυισοβίτη της 17Ν, καθώς είχε λάβει για πρώτη φορά άδεια προ διμήνου προκαλώντας, τότε, θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών για τη χορήγηση της δεύτερης άδειας εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν ομόφωνη.

Το Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον εισαγγελέα των φυλακών, το διευθυντή του καταστήματος και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργό, δέχθηκε σχετική πρόταση και από τον δεύτερο αρμόδιο εισαγγελέα Αλέξανδρο Σπιλιώτη. Ο κ. Σπηλιώτης, που προήδρευσε του Συμβουλίου, συναίνεσε στη χορήγηση άδειας, όπως και πριν από δύο μήνες ο έτερος εισαγγελέας των Φυλακών, Δημήτρης Σαββαΐδης.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο βαρυποινίτης θα βγει την Παρασκευή το πρωί στις 9.00 και θα πρέπει να επιστρέψει την Κυριακή στις 9.00. Το Συμβούλιο όρισε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στο σπίτι στον Βαρνάβα, της παραμονής εντός των ορίων του Δήμου Βαρνάβα και την υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα όσον αφορά τους βαρυποινίτες, δικαιούνται άδειας εφόσον έχουν συμπληρώσει οκτώ χρόνια κράτησης χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα και δεν εκκρεμούν σε βάρος τους άλλες υποθέσεις. Για τη χορήγηση στης άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα της πράξης για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές.

in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024