Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Να βρεθεί μια λύση χωρίς αλυτρωτισμούς

Ανδρουλάκης: Να βρεθεί μια λύση χωρίς αλυτρωτισμούς

Υπέρ της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων «η οποία αποτελεί ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας για την ειρήνη και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής, ενώ στο παρελθόν έγινε θέατρο αιματηρών συγκρούσεων», τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, στην παρέμβασή του στη συζήτηση της ολομέλειας του ΕΚ για τη Νέα Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Υπέρ της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων «η οποία αποτελεί ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας για την ειρήνη και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής, ενώ στο παρελθόν έγινε θέατρο αιματηρών συγκρούσεων», τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, στην παρέμβασή του στη συζήτηση της ολομέλειας του ΕΚ για τη Νέα Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Δυτικά Βαλκάνια. Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, τόνισε την «αναγκαιότητα να βρεθεί μια δίκαιη λύση για το ονοματολογικό, που θα είναι σεβαστή και από τους δύο λαούς, και μια λύση χωρίς αλυτρωτισμούς εις βάρος της Ελλάδας».

Όπως σημείωσε, «δεν μπορεί τα Σκόπια να θέλουν να μονοπωλούν το όνομα της Μακεδονίας και να χτίζουν πλαστές ιστορικές συνειδήσεις χρησιμοποιώντας την ιστορία των γειτονικών τους λαών». Κάλεσε δε για την επικράτηση των κοινών μας αξιών όπως συνοψίζονται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης και τις σχέσεις καλής γειτονίας, έναντι «των παλιών δαιμόνων του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας, που κάποιοι είτε για γεωπολιτικούς λόγους είτε για να εξυπηρετήσουν τα πολιτικά τους συμφέροντα προσπαθούν να αφυπνίσουν».

Ως σκιώδης εισηγητής για την ένταξη του Μαυροβουνίου εξέφρασε τη χαρά του για την πρόοδο που έχει παρατηρηθεί στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις και την πεποίθηση ότι πριν το 2025, θα μπορέσουμε να υποδεχθούμε το Μαυροβούνιο ως το 28ο μέλος της Ένωσής στη θέση της Μ. Βρετανίας.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024