Συγκέντρωση έξω από το ΥΠΟΙΚ από εργαζόμενους στο δημόσιο
Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και επί της οδού Πανεπιστημίου έχουν συγκεντρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο. Διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, «ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και επί της οδού Πανεπιστημίου έχουν συγκεντρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο. Διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, «ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
Η οργάνωση της κινητοποίησης αποφασίστηκε στις 30 Γενάρη, σε σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου. Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τονίζουν την ανάγκη για απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Μάρτη.

Το κάλεσμα απευθύνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, η Ομοσπονδία Υπουργείου Ανάπτυξης (τέως Βιομηχανίας), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, καθώς και οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Νομού Αττικής, Εργαζομένων Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περάματος – Κερατσινίου «Νίκος Πλουμπίδης», Μενιδίου – Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Νέας Ιωνίας «Γ. Σεφέρης», Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων και τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Κορυδαλλού και Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις υπολογίζουν πως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μετράνε τα τελευταία χρόνια απώλειες που φτάνουν τους έξι μισθούς,ενώ καταγγέλλουν πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά «παγωμένα» τα μισθολογικά.
in.gr
- Υποκλοπές: «Μένω άφωνος», οι δύο λέξεις του Χρήστου Ράμμου για την απόφαση του ΑΠ – Οργή από τον νομικό κόσμο
- Βεζένκοφ: «Κάνει λάθος όποιος θεωρεί εύκολη τη Μονακό»
- Η ολοκλήρωση του έργου του Ιλισού αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
- Cornelius Horgan: Ο διεθνούς φήμης acting coach έρχεται στην Αθήνα για ένα μοναδικό workshop
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χριστίνα Παππά: «Η γυναίκα που βοήθησα, μου έστειλε μήνυμα «θα πεθάνεις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442