Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και επί της οδού Πανεπιστημίου έχουν συγκεντρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο. Διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, «ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Η οργάνωση της κινητοποίησης αποφασίστηκε στις 30 Γενάρη, σε σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου. Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τονίζουν την ανάγκη για απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Μάρτη.

Το κάλεσμα απευθύνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, η Ομοσπονδία Υπουργείου Ανάπτυξης (τέως Βιομηχανίας), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, καθώς και οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Νομού Αττικής, Εργαζομένων Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περάματος – Κερατσινίου «Νίκος Πλουμπίδης», Μενιδίου – Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Νέας Ιωνίας «Γ. Σεφέρης», Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων και τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Κορυδαλλού και Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις υπολογίζουν πως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μετράνε τα τελευταία χρόνια απώλειες που φτάνουν τους έξι μισθούς,ενώ καταγγέλλουν πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά «παγωμένα» τα μισθολογικά.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο