Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος θα βρεθεί το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο και το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος θα βρεθεί το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο και το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος θα περάσει την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου στις 09:30 για να συναντήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ για τις 3 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο πριν την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο κ. Μοσκοβισί μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, για την ελληνική κρίση και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, σημειώνοντας πως επιθυμία του είναι η Ελλάδα να χαρακτηρίζεται ως «μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» τον Αύγουστο του 2018.

«Τώρα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ» τόνισε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, χαρακτηρίζοντας «καλό οιωνό» την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι η τελική αξιολόγηση θα προχωρήσει εξίσου ομαλά», είναι η άποψή του.

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε επίσης, στην «πολύ καλή» συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, με τη χαρακτηριστική φράση, «πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, μαζί».

Παραλλήλως, ο επίτροπος Οικονομικών μίλησε και για το «σταυροδρόμι» στο οποίο βρίσκεται η Ευρώπη, με την πρόσθετη επισήμανση ότι «πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά την κατεύθυνση» που αυτή θα πάρει. Και προτείνει τη λήψη «φιλόδοξων αποφάσεων» για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, αλλά και δικαιότερης ευρωζώνης.

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr