Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε Προεδρικό Μέγαρο και Μαξίμου την Πέμπτη ο Μοσκοβισί

Σε Προεδρικό Μέγαρο και Μαξίμου την Πέμπτη ο Μοσκοβισί

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος θα βρεθεί το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο και το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος θα βρεθεί το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο και το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος θα περάσει την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου στις 09:30 για να συναντήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ για τις 3 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο πριν την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο κ. Μοσκοβισί μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, για την ελληνική κρίση και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, σημειώνοντας πως επιθυμία του είναι η Ελλάδα να χαρακτηρίζεται ως «μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» τον Αύγουστο του 2018.

«Τώρα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ» τόνισε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, χαρακτηρίζοντας «καλό οιωνό» την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι η τελική αξιολόγηση θα προχωρήσει εξίσου ομαλά», είναι η άποψή του.

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε επίσης, στην «πολύ καλή» συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, με τη χαρακτηριστική φράση, «πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, μαζί».

Παραλλήλως, ο επίτροπος Οικονομικών μίλησε και για το «σταυροδρόμι» στο οποίο βρίσκεται η Ευρώπη, με την πρόσθετη επισήμανση ότι «πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά την κατεύθυνση» που αυτή θα πάρει. Και προτείνει τη λήψη «φιλόδοξων αποφάσεων» για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, αλλά και δικαιότερης ευρωζώνης.

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024