Σε λάθος κατεύθυνση υποστηρίζει ότι κίνεται η κυβέρνηση στο θέμα της οργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Εξαδάκτυλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού ενημέρωση το ΔΣ του ΙΣΘ για τα νέο δεδομένα που δημιουργούν οι συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο «η οργάνωση της ΠΦΥ από την Κυβέρνηση είναι σε λάθος κατεύθυνση» και εξέφρασε την έκπληξη του ΔΣ για την επιμονή του υπουργείου Υγείας «μετά και το πρόσφατο ναυάγιο των ΤΟΜΥ».

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ ζήτησηε αναθεώρηση των σχεδιασμών του υπουργείου και έναρξη διαλόγου για την ΠΦΥ στη βάση της ελεύθερης επιλογής γιατρού, με αξιοποίηση της πληθώρας των ειδικών γιατρών που διαθέτει η χώρα και αμοιβές αξιοπρεπείς και δίκαιες ώστε να μην υποβαθμιστεί η παρεχόμενη ιατρική υπηρεσία προς τους ασθενείς.

Ο ΕΟΠΥΥ προγραμματίζει την αντικατάσταση των συμβάσεων που ισχύουν σήμερα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους οικογενειακούς ιατρούς.
 
Οι δε συμβάσεις των γιατρών των υπολοίπων ειδικοτήτων θα συζητηθούν στην συνέχεια.

Για τη σύναψη των συμβάσεων επόμενης φάσης με ειδικούς ιατρούς – όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ – θα ακολουθηθεί ανάλογη διαδικασία μοριοδότησης των ενδιαφερομένων.

 
Αναφορικά με την εξόφληση παλαιών οφειλών προς κλινικούς και εργαστηριακούς, ο κ. Μπερσίμης ενημέρωσε το ΔΣ του ΙΣΘ ότι προγραμματίζεται η εξόφληση τους μέχρι το καλοκαίρι.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο