Ύστερα από μια μέρα αστάθειας στις αγορές ομολόγων, η Ελλάδα συνέχισε και την Τετάρτη να παρακολουθεί τις συνθήκες και να συλλέγει δεδομένα από επίδοξους επενδυτές πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση εκτιμά το Reuters.

«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής. Θέλουμε να δούμε τις αγορές να εξομαλύνονται», δήλωσε στο Reuters Έλληνας αξιωματούχος, υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ελλάδα περίμενε την Τετάρτη για να δει αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες ώστε να ξεκινήσουν το μάρκετινγκ της έκδοσης την Πέμπτη, ανάλογα με το τι θα συμβεί όταν ανοίξουν οι αγορές στις ΗΠΑ.

«Η αστάθεια της αγοράς έχει επηρεάσει το αν θα προχωρήσουμε αύριο (Πέμπτη) ή όχι», δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος.

«Εδώ και δύο ημέρες επανεπιβεβαιώνουμε προσφορές από τους επενδυτές. Είναι η φυσιολογική διαδικασία», πρόσθεσε.

Τραπεζίτης δήλωσε ότι η Πέμπτη είναι μια καλή μέρα για την έξοδο στις αγορές. «Το παράθυρο είναι ανοιχτό καθώς δεν αναμένονται και σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις», σημείωσε. «Ο EFSF (σ.σ. ο οποίος είδε προσφορές άνω των 14 δισ. για έκδοση 3 δισ. ευρώ) έδειξε ότι δεν υπάρχει έντονη διάχυση από τις μετοχές στα προϊόντα σταθερού εισοδήματος. Τα χθεσινά deals προχώρησαν και δεν βλέπω γιατί θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό με την Ελλάδα, εάν η τιμολόγηση είναι ορθή».

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να βιαστεί, σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται. Όπως είπε «οι Έλληνες είναι πολύ καλά χρηματοδοτημένοι, έχουν ρευστότητα και υπάρχει η προσδοκία πως η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί πριν την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα».

Ετερος τραπεζίτης δήλωνε ότι το πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι να ολοκληρώσει με επιτυχία τη συναλλαγή και όχι να βιαστεί «Θέλει και χρειάζεται τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στις αγορές», τόνισε. «Οι Έλληνες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι να πιέσετε την αγορά για μια καταστροφική συναλλαγή», δήλωσε ο ίδιος.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο