Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση ανακριτών για τη «μαύρη τρύπα» στα τεκτονικά ιδρύματα

Παρέμβαση ανακριτών για τη «μαύρη τρύπα» στα τεκτονικά ιδρύματα

Πραγματογνώμονας οικονομολόγος διορίστηκε από τις ανακριτικές αρχές για να ερευνήσει το ακριβές ύψος του ελλείμματος και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην ιεραρχία στα ιδρύματα τεκτονισμού στην Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και στα άλλα τεκτονικά ιδρύματα.

Πραγματογνώμονας οικονομολόγος διορίστηκε από τις ανακριτικές αρχές για να ερευνήσει το ακριβές ύψος του ελλείμματος και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην ιεραρχία στα ιδρύματα τεκτονισμού στην Ελλάδα.

Όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και στα άλλα τεκτονικά ιδρύματα.

Αναλυτικότερα, οι ανακριτικές αρχές διόρισαν πραγματογνώμονα οικονομολόγο, ο οποίος καλείται μέσα σε 30 ημέρες να ερευνήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία:

– της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος από το 2008 έως σήμερα,

– της Τεκτονικής Αδελφότητας από το 2008 έως σήμερα και

– του Τεκτονικού Ιδρύματος από το 2006 έως σήμερα.

Μετά την έρευνα οφείλει να παραδώσει σχετική έκθεση.

Η εντολή που έχει λάβει ο πραγματογνώμονας είναι, μεταξύ των άλλων, να ελέγξει τα βιβλία εσόδων και εξόδων, ποιοι ήταν αρμόδιοι για τις αναλήψεις, ποιοι ήταν υπεύθυνοι για τις εισπράξεις των χρημάτων, πότε έγιναν αναλήψεις και από ποια πρόσωπα και ποιο είναι το έλλειμμα σε κάθε ένα από τρία αυτά Νομικά Πρόσωπα.

Ακόμη, ο πραγματογνώμονας θα διενεργήσει οικονομικό έλεγχο από το 2005 έως σήμερα στο «Μεγάλο Στρατόπεδο των Ιπποτών της Ελλάδος και της Κύπρου» (Ναΐτες Ιππότες), από το οποίο εκταμιεύτηκαν περίπου δύο εκατ. ευρώ και μεταφέρθηκαν στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024