Η πανίσχυρη έκδοση βενζίνης του εγνωσμένου κύρους all-rounder της γερμανικής φίρμας διατίθεται σε νέα τιμή που ξεκινά από τα 51.680 ευρώ προσφέροντας έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό ισχύος και ικανοτήτων που ξεπερνούν τα όρια της ασφάλτου.

Η πανίσχυρη έκδοση βενζίνης του εγνωσμένου κύρους all-rounder της γερμανικής φίρμας διατίθεται σε νέα τιμή που ξεκινά από τα 51.680 ευρώ προσφέροντας έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό ισχύος και ικανοτήτων που ξεπερνούν τα όρια της ασφάλτου.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της έκδοσης, εκτός από τις ήδη γνωστές τεχνολογικές αρετές της νέας γενιάς του A4, συνδυάζει την παρουσία του κινητήρα βενζίνης των 2,0 λίτρων ισχύος 252 ίππων και 370 Nm ροπής με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro παρέχοντας εκρηκτικές επιδόσεις που συνοψίζονται σε χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 246 χλμ./ώρα.

Για τις off-road ικανότητες της συγκεκριμένης έκδοσης εκτός από το γεγονός της αυξημένης απόστασης από το έδαφος σε σχέση με το Α4 Αvant κατά 3,4 εκατοστά, αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα quattro συνδυάζεται με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης το οποίο κατανέμει τη ροπή κατά 60%-40% δίνοντας τον πρώτο λόγο στον πίσω άξονα, ενώ αναλόγως τις συνθήκες τα παραπάνω ποσοστά μπορούν να μεταβληθούν σε έως 85% για τον πισω άξονα και έως 70% για τον μπροστινό.

Το σύστημα μετάδοσης συμπληρώνεται από την παρουσία του αυτόματου κιβωτίου S tronic επτά σχέσεων το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό. Τις προδιαγραφές της έκδοσης συμπληρώνει μια ειδικά προσαρμοσμένη στις quattro ανάγκες της, ανάρτηση η οποία αποτελείται από πολλαπλούς συνδέσμους στον μπροστινό άξονα ενώ, προαιρετικά, διατίθεται και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.

Πλην των στοιχείων που αφορούν την ιδιαιτερότητα της ως τετρακίνητης έκδοσης με ισχύ 252 ίππων, το Audi A4 allroad quattro διαθέτει στο εξοπλιστικό παλμαρέ του όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του μοντέλου συμπεριλαμβανομένων ενεργού cruise control, του συστήματος αυτόνομης πέδησης και αποτροπής ατυχημάτων Collision Avoidance, του συστήματος υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist, καθώς και μια σειρά από εξοπλιστικών στοιχείων που ποικίλλουν περιλαμβάνοντας από το –προαιρετικό- Audi Vistual Cockpit με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών έως την δυνατότητα πλήρους συνδεσιμότητας και ασύρματης φόρτισης smartphone.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr