Τεκίλα τέλος, οι ειδικοί προειδοποιούν
Το αγαπημένο ποτό των Μεξικανών και όχι μόνο έχει δεχθεί ένα πολύ σημαντικό πλήγμα τα τελευταία χρόνια. Η μείωση των καλλιεργειών έχει οδηγήσει σε αύξηση της τιμής και μεγάλη έλλειψη στην αγορά.
Spotlight
- Ξανανοίγει για χάρη της Microsoft το εργοστάσιο του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος στην αμερικανική ιστορία
- Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια
- Τρόμος στη Γερμανία για τη «Μαύρη Επανάσταση»
- Ασφυκτικά γεμάτοι οι χώροι του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Πάρκο Τρίτση
Το αγαπημένο ποτό των Μεξικανών και όχι μόνο έχει δεχθεί ένα πολύ σημαντικό πλήγμα τα τελευταία χρόνια. Η μείωση των καλλιεργειών έχει οδηγήσει σε αύξηση της τιμής και μεγάλη έλλειψη στην αγορά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η μείωση των καλλιεργειών του φυτού αγαύη, έχει αναγκάσει τις εταιρείες να αυξήσουν την τιμή της αλλά και τους καλλιεργητές να πιέζονται και να κόβουν το φυτό νωρίτερα και να πετυχαίνουν μικρότερη παραγωγή. Η τιμή της αγαύης, του κακτοειδές φυτού που αποτελεί το βασικό συστατικό της τεκίλας, έχει αυξηθεί έξι φορές τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Reuters.
Ήδη καλλιεργητές έχουν ξεκινήσει την καλλιέργεια του φυτού αλλά απαιτείται 8 χρόνια για να αναπτυχθεί πλήρως. Οπότε, λόγω της έλλειψης αυτής, τα φυτά ξεριζώνονται νωρίτερα, με αποτέλεσμα την μικρότερη παραγωγή τεκίλας.
in.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις