Το αγαπημένο ποτό των Μεξικανών και όχι μόνο έχει δεχθεί ένα πολύ σημαντικό πλήγμα τα τελευταία χρόνια. Η μείωση των καλλιεργειών έχει οδηγήσει σε αύξηση της τιμής και μεγάλη έλλειψη στην αγορά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η μείωση των καλλιεργειών του φυτού αγαύη, έχει αναγκάσει τις εταιρείες να αυξήσουν την τιμή της αλλά και τους καλλιεργητές να πιέζονται και να κόβουν το φυτό νωρίτερα και να πετυχαίνουν μικρότερη παραγωγή. Η τιμή της αγαύης, του κακτοειδές φυτού που αποτελεί το βασικό συστατικό της τεκίλας, έχει αυξηθεί έξι φορές τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Reuters.

Ήδη καλλιεργητές έχουν ξεκινήσει την καλλιέργεια του φυτού αλλά απαιτείται 8 χρόνια για να αναπτυχθεί πλήρως. Οπότε, λόγω της έλλειψης αυτής, τα φυτά ξεριζώνονται νωρίτερα, με αποτέλεσμα την μικρότερη παραγωγή τεκίλας.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο