Συνεχίζεται από την πλευρά της κυβέρνησης η επιχείρηση συρρίκνωσης του
μεγάλου συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Σύνταγμα, με
βουλευτές και υπουργούς να τονίζουν ότι η συμμετοχή δεν ξεπέρασε τις 120
με 140 χιλιάδες την ώρα που οι διοργανωτές την διαψεύδουν μιλώντας για
προσπάθεια υποβάθμισης της κινητοποίησης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «είδε» ακόμη λιγότερους διαδηλωτές από αυτούς που έδωσε επισήμως η ΕΛ.ΑΣ. «Νομίζω ότι το συλλαλητήριο δεν ήταν τόσο μεγάλο, όπως ανέμεναν οι διοργανωτές του, αν λάβετε υπόψη σας ότι ήταν ολόκληρη η κεντροδεξιά, δεξιά και ακροδεξιά αντιπολίτευση, όπως και η εκκλησία και άλλοι οργανισμοί», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο Euronews.

 Άρα , πρόσθεσε, ήταν ένα μήνυμα ότι ο κόσμος δεν δίνει την ίδια σπουδαιότητα στο ζήτημα με τον τρόπο που δίνει η Νέα Δημοκρατία. «Νομίζω ότι ήταν απογοητευτικό για την ίδια. Εμείς εκτιμήσαμε ότι ήταν 120. 000 με 140.000 κόσμου, μια μεγάλη συγκέντρωση, μία έκφραση δημοκρατικής βούλησης, όχι από όλους, αλλά από τους περισσότερους νομίζω» , πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας εμμένει στα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για 140.000 διαδηλωτές – παρά τη διαφορετική άποψη που εξέφρασε η ΠΟΑΣΥ – λέγοντας μάλιστα ότι τα πλάνα από τα ελικόπτερο της Αστυνομίας με την σβησμένη ώρα και ημερομηνία ελήφθησαν στις 14.50, την ώρα δηλαδή που βρισκόταν όλος ο κόσμος στο Σύνταγμα.

Προσπάθεια υποβάθμισης του συλλαλητηρίου

Οι διοργανωτές από την πλευρά τους, μιλούν για προσπάθεια υποβάθμισης του
μεγαλειώδους συλλαλητηρίου από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου, μιλώντας στο in.gr έκανε λόγο για πανικό από την πλευρά της κυβέρνησης. «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό, κάτι που το αποδεικνύει και με το πειραγμένο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα», τόνισε ο κ. Πατσίκας. Για την ώρα, πρόσθεσε, δεν υπάρχει απόφαση για νέο συλλαλητήριο. «Περιμένουμε να σταθμίσουμε τις εξελίξεις και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Εάν χρειαστεί θα ξαναβγούμε στους δρόμους».

Η Συντονιστική Επιτροπή Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, ενός εκ των διοργανωτών των μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αναφέρει: «Με έκπληξη παρατηρούμε για δεύτερη φορά την κυβέρνηση, να προσπαθεί με κάθε μέσο, να υποβαθμίσει το τεράστιο διαπραγματευτικό πλεονέκτημα που της δίνουν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, σε σχέση με το σκοπιανό ζήτημα.

Η βιασύνη του πρωθυπουργικού γραφείου, του υπουργού εξωτερικών και στελεχών της κυβέρνησης να μιλήσουν για… μικρό αριθμό συγκεντρωμένων , το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα, είναι να ενισχύσει τις ανησυχίες των πολιτών για θέατρο διαπραγματεύσεων με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα».
Συνεχίζουν απαντώντας στην φαρσοκωμωδία – όπως την χαρακτηρίζουν – «της αστυνομίας του κ. Τόσκα, που ανέλαβε χρέη τοπογράφου κάνοντας εκτίμηση πλήθους από τις 12μ.μ. (2 ώρες πριν την επίσημη έναρξη), και παρουσίασε βίντεο ελικοπτέρου με… σβησμένη την ώρα».

Προσθέτουν τονίζοντας, ότι στην εφαρμογή που διαχειριζόταν το Συντονιστικό και από την οποία ενημέρωνε την αστυνομία, προκειμένου να βρίσκεται σε επαφή με τους οδηγούς των λεωφορείων που ερχόντουσαν στο συλλαλητήριο, «καταγράψαμε την άφιξη 2.618 πούλμαν μέχρι τις 14:10’ που έπεσε το δίκτυο».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο