Ένταξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας στις μη αναστρέψιμες παθήσεις
Την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις της ασθένειας της σκλήρυνσης κατά πλάκας στις περιπτώσεις που ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας, θα προβλέπει νέα Υπουργική Απόφαση η οποία θα εκδοθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.
Την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις της ασθένειας της σκλήρυνσης κατά πλάκας στις περιπτώσεις που ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας, θα προβλέπει νέα Υπουργική Απόφαση η οποία θα εκδοθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ειδικότερα, ο προσδιορισμός των ποσοστών αναπηρίας και των μη αναστρέψιμων παθήσεων τέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίασης της Ειδική Επιστημονικής Επιτροπής, μεπρωτοβουλία της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, προκειμένου να επανεξεταστεί πρόσφατη εισήγηση της Επιτροπής.
Η Επιτροπή εισηγήθηκε την υπουργό την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις της ασθένειας της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου, όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ).
Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση, η οποία θα περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η βελτίωση της καθημερινότητας και η ανακούφιση των ατόμων με αναπηρία αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «ο προϊσχύων κατάλογος με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις, που καταρτίστηκε τον Νοέμβριο του 2013, δεν περιελάμβανε την ασθένεια της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.»
» Η απόδοση των ποσοστών αναπηρίας ανά πάθηση και ο χαρακτηρισμός μίας πάθησης ως μη αναστρέψιμης πραγματοποιείται, μετά από γνώμη της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, (αποτελούμενης από γιατρούς διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων, καθηγητών πανεπιστημίων κ.λπ.), η οποία λαμβάνει υπόψη τα πορίσματα και τις γνώμες των αρμόδιων επιστημονικών συλλόγων και φορέων.»
» Ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας αναθεωρήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Με την Υπουργική Απόφαση της 8ης Ιανουαρίου 2018, οι μη αναστρέψιμες παθήσεις διευρύνθηκαν από 43 σε 143».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα