Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Ακιντζί: Συνομιλίες για Κυπριακό μόνο αν αλλάξουν νοοτροπία οι Ελληνοκύπριοι
Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν προτίθεται να διορίσει διαπραγματευτή για το Κυπριακό σε διαδοχή του Οζντίλ Ναμί, ο οποίος διορίστηκε «υπουργός» οικονομικών και ενέργειας της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου».
Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν προτίθεται να διορίσει διαπραγματευτή για το Κυπριακό σε διαδοχή του Οζντίλ Ναμί, ο οποίος διορίστηκε «υπουργός» οικονομικών και ενέργειας της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου».
Ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Ναμί, έθεσε ως όρο για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων «την πλήρη», όπως είπε, «αναθεώρηση της νοοτροπίας της ελληνοκυπριακής πλευράς».
Σύμφωνα με τον Ακιντζί, η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να αποδεχθεί «τις μακρόσυρτες», όπως ανέφερε, διαπραγματεύσεις του ελληνοκύπριου και του τουρκοκύπριου διαπραγματευτή. «Από τώρα και στο εξής ζητούμε μια περίοδο διαπραγματεύσεων, που θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και θα έχει χρονικό όριο» δήλωσε.
Ο Ακιντζί είπε ότι για να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού «πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να αναθεωρήσει τη νοοτροπία της, να αποδεχθεί την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων, να επεξηγήσει στην ελληνοκυπριακή κοινωνία αυτήν την πραγματικότητα και να προκύψει μια στρατηγική συμφωνία».
Ωστόσο, ορισμένοι τουρκοκύπριοι αναλυτές σημειώνουν τα πρώτα θετικά μηνύματα που στέλνει ο Νίκος Αναστασιάδης. Ιδιαίτερα, επισημαίνουν την αναφορά του προέδρου Αναστασιάδη στις αιτιολογημένες ευαισθησίες των Τουρκοκυπρίων και προσθέτουν ότι είναι μια εξέλιξη «που αναπτερώνει το ηθικό των προοδευτικών δυνάμεων της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου