Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το νέο «look» του Αστέρα Βουλιαγμένης

Το νέο «look» του Αστέρα Βουλιαγμένης

Δύο εντελώς ανακαινισμένα ξενοδοχεία στο Μικρό Καβούρι, με 300 δωμάτια και σουίτες, με τη σφραγίδα της Four Seasons, εστιατόρια παγκοσμίου φήμης, spa, αναβαθμισμένο ελικοδρόμιο, πάρκο αναψυχής και μια πολυτελή μαρίνα, είναι η εικόνα που θα αντικρύσει σε έξι μήνες από σήμερα ο επισκέπτης του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Δύο εντελώς ανακαινισμένα ξενοδοχεία στο Μικρό Καβούρι, με 300 δωμάτια και σουίτες, με τη σφραγίδα της Four Seasons, εστιατόρια παγκοσμίου φήμης, spa, αναβαθμισμένο ελικοδρόμιο, πάρκο αναψυχής και μια πολυτελή μαρίνα, είναι η εικόνα που θα αντικρύσει σε έξι μήνες από σήμερα ο επισκέπτης του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Τα έργα, ύψους 100 εκατ. ευρώ, ξεκινούν άμεσα από τους Αραβες και Τούρκους επενδυτές, με στόχο να προλάβουν τη νέα θερινή περίοδο, μετά και την προ ημερών έγκριση στις αρχιτεκτονικές μελέτες του επενδυτικού σχεδίου από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτετονικής (ΚΕΣΑ) του ΥΠΕΝ.

Οι μελέτες αφορούν τροποποιήσεις όψεων και εργασίες ανακαίνισης – εκσυγχρονισμού υφιστάμενων κτιρίων (μεταξύ άλλων των ξενοδοχείων Αρίων (14.339 τ.μ.) και Ναυσικά (18.950 τ.μ.), προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια, ανέγερση νέων κτιρίων, εργασίες περιβάλλοντος χώρου, φυτεύσεων και εσωτερικών δικτύων.

Είχε προηγηθεί η δημοσίευση σε ΦΕΚ της κοινής υπουργικής απόφασης χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου του Αστέρα Βουλιαγμένης, που υπεγράφη τον Ιανουάριο έπειτα από εισηγήση της γενικής γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας Θεοπίστης Πέρκα.


Σε εκείνη περιγράφονταν δύο βασικές ζώνες, αυτή των ξενοδοχείων και τουριστικών εγκαταστάσεων, και εκείνη της κατοικίας, με συνολική δόμηση 56.500 τ.μ.

Στο βόρειο τμήμα, και δίπλα στη ζώνη προστασίας του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Απόλλωνος Ζωστήρος, παραμένουν οι σημερινές εγκαταστάσεις λουομένων, ενώ στο κέντρο αναβαθμίζονται τα 23 αυτόνομα bangalows συνολικής έκτασης 3.269 τμ, δημιουργούνται έργα υποδομών, διατηρούνται τα εστιατόρια «Club House Καμπανών», και «Bar 37», ενώ ανακαινίζονται πλήρως τα ξενοδοχεία Αρίων, και Ναυσικά, μαζί με τις συνοδές εγκαταστάσεις, δηλαδή spa, πισίνες, καταστήματα, γυμναστήρια, γραφεία, αίσθουσες συσκέψεων, κ.ο.κ.

Στο νότιο τμήμα, προβλέπεται η κατεδάφιση του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου «Αφροδίτη», και η δημιουργία 13 υπεροπολυτελών κατοικιών, με μέγιστη δόμηση 15.000 τμ, ύψος έως 7,5 μέτρα, μαζί με κοινωφελή δίκτυα, αυτόνομο οδικό δίκτυο, και πράσινο στο 75% της μη καλυπτόμενης επιφάνειας. Πολλές από τις κατοικίες έχουν ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες προπωληθεί σε ιλιγγιώδεις τιμές σε πάμπλουτους Αραβες. Εκσυγχρονίζονται επίσης οι υποδομές, τα ηλεκτρομηχανολογικά, τα έργα πυρόσβεσης, και οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου και υγραερίου, κατεδαφίζεται το κτίριο «Εννέα Μούσες», ενώ ενοποιούνται οι δύο επιμέρους αρχαιολογικοί χώροι (ναός Απόλλωνα Ζωστήρα και πρωτοελλαδικός οικισμός).

Τα έξι αεροδρόμια – το Ξενία Σκιάθου

Ταυτόχρονα το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτετονικής (ΚΕΣΑ) εξέδωσε ομόφωνα θετικές γνωοδοτήσεις για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των νέων κτιρίων αεροσταθμών των αεροδρομίων Μυτιλήνης, Κω, Σάμου, Κεφαλονιάς, Ακτίου και Καβάλας. Πρόκειται για έξι από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που έχουν περάσει στη γερμανική Fraport. Οι γνωμοδοτήσεις θα χρησιμοποιηθούν από την ΥΠΑ για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Επίσης ομόφωνα θετική γνωμοδότηση εκδόθηκε και για το χαρακτηρισμένο ως μνημείο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ και την επέκτασης ξενοδοχείου 5* που συλλειτουργεί με μνημείο ΞΕΝΙΑ στη θέση Κουκουναριές Σκιάθου. Το ΚΕΣΑ γνωμοδότησε για την αρχιτεκτονική προσέγγιση που αφορά την πλήρη σειρά σχεδίων αρχιτεκτονικής μελέτης και την τεχνική περιγραφή του έργου. Η γνωμοδότηση αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση σχετικής οικοδομικής άδειας από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ.

Γιώργος Φιντικάκης

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024