Ρευστοποιήσεις σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου. Παρότι τα θεμελιώδη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένουν ευνοϊκά, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha bank, η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων στη λήξη κρατικών ομολόγων κυρίως στις ΗΠΑ πιθανόν τροφοδοτεί μείωση της διάθεσης για ανάληψη κινδύνου.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία, οι νέες θέσεις εργασίας μη συμπεριλαμβανομένου του αγροτικού τομέα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 200.000 τον Ιανουάριο (εκτίμηση: 180.000, Δεκέμβριος: 160.000), υπερβαίνοντας το μέσο όρο δώδεκα μηνών (176.000). Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε τον Ιανουάριο σε χαμηλό (4,1%) από το Δεκέμβριο του 2000. Ο μέσος όρος των ωριαίων αποδοχών κατέγραψε σε ετήσια βάση τη μεγαλύτερη αύξηση (2,9%, εκτίμηση: 2,6%, Δεκέμβριος: 2,7%) από το Μάιο του 2009, καταδεικνύοντας ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την τελική μέτρηση, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Michigan υποχώρησε ελαφρώς τον Ιανουάριο στις 95,7 μονάδες (Δεκέμβριος: 95,9, ιστορικός μ.ο.: 85,8). Στην Κίνα ο δείκτης υπηρεσιών Caixin PMI αυξήθηκε τον Ιανουάριο στο υψηλότερο επίπεδο (54,7, εκτίμηση: 53,5) από το Μάιο του 2012, καταδεικνύοντας ευνοϊκή εικόνα για την κινεζική οικονομία. Ο ενοποιημένος δείκτης Caixin PMI Κίνας κατέγραψε υψηλό (53,7) από τον Ιανουάριο του 2011.

Στην Ευρωζώνη ανακοινώνονται σήμερα η τελική μέτρηση ενοποιημένου δείκτη PMI Ιανουαρίου, ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης Sentix Φεβρουαρίου και οι λιανικές πωλήσεις Δεκεμβρίου. Αναμένεται ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης. Στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο δείκτης υπηρεσιών ISM Ιανουαρίου.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο