Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nissan 370Zki και Armada Snow Patrol: Με παραλλαγή… χιονοπολέμου

Nissan 370Zki και Armada Snow Patrol: Με παραλλαγή… χιονοπολέμου

Οι Ιάπωνες έχουν δημιουργήσει μια παράδοξη όσο και εντυπωσιακή παράδοση, να παρουσιάζουν στην έκθεση του Σικάγο, πρωτότυπες εκδοχές μοντέλων τους προσανατολισμένες στα χειμερινά σπορ και στην κίνηση στο χιόνι. Για φέτος, οι μηχανικοί της Nissan αποφάσισαν να «πειράξουν» το Αrmada αλλά και το 370Ζ σε δύο εντυπωσιακά περιπετειώδεις παραλλαγές.


H ιαπωνική φίρμα έχει δημιουργήσει παράδοση να παρουσιάζει χειμερινής… εμπνεύσεως και προσανατολισμού πρωτότυπα στην έκθεση του Σικάγο. Έτσι, μετά τα Winter Warrior Concepts του 2016 και 2017 με αφετηρία τα Pathfinder, Murano και Rogue, σειρά παίρνουν τα Nissan Armada Snow Patrol και το 370Ζki που αποτελούν χειμερινές όσο και επιβλητικές παραλλαγές των ομώνυμων μοντέλων και τα οποία θα παρουσιαστούν στην προσεχή έκθεση του Σικάγο.

Για την μετασκευή του ιαπωνικού sportscar σε snowmobile με χιονοσανίδες στον μπροστινό άξονα και ερπύστριες στον πίσω χρειάστηκε η πλήρης ανακατασκευή των αξόνων, η αναδιαμόρφωση της ανάρτησης, του συστήματος εξαγωγής, του συστήματος πέδησης αλλά και ένα κιτ ανύψωσης.

Αναλυτικότερα, προκειμένου να χωρέσουν πίσω οι ερπύστριες της American Track Truck Inc., αρχικά αφαιρέθηκε ολόκληρο το σύστημα κίνησης. Στη συνέχεια σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα προσαρμοσμένο κιτ ανύψωσης, το οποίο ανύψωσε το όχημα κατά 7,6 εκατοστά.

Ακολούθησε η κατασκευή προσαρμοσμένων στηρίξεων για τα πίσω ελατήρια της ανάρτησης, μαζί με τα προσαρμοσμένα διαχωριστικά 7,6 εκατοστών που απαιτούνταν για τη συναρμολόγηση των ερπυστριών στους θόλους των τροχών. Τα εργοστασιακά φρένα έμειναν ως είχαν, αλλά οι γραμμές των φρένων έπρεπε να επαναδιαμορφωθούν, όπως και το σύστημα της εξάτμισης, προκειμένου να ταιριάξουν κάτω από το όχημα.

Μπροστά, η ανάρτηση τροποποιήθηκε για να προσαρμοστεί στο νέο ύψος και τοποθετήθηκαν αποσβεστήρες, ώστε να επιτρέπεται η κατάλληλη διαδρομή και περιστροφή για τα μπροστινές σανίδες του σκι, που επίσης προέρχονται από την American Track Truck Inc. Ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων έπρεπε επίσης να αναδιαταχθούν, καθώς τοποθετήθηκαν προστατευτικά, προκειμένου να προστατευθούν από το χιόνι.

Σε ό,τι αφορά την μετασκευή του επιβλητικού SUV της Nissan σε ένα όχημα ειδικών αποστολών για χιόνι, το Nissan Armada Snow Patrol, παρά την ήδη γενναιόδωρη απόσταση από το έδαφος επωφελείται εξίσου από kit ανύψωσης και ανασχεδιασμένη ανάρτηση δια χειρός Pro Comp «κερδίζοντας» επίσης 7,6 εκατοστά επιπλέον απόστασης από το έδαφος.

Την νέα, ακόμα πιο περιπετειώδη εικόνα συμπληρώνουν τα θηριώδη off-road ελαστικά των 35 ιντσών ο ανασχεδιασμένος ανθεκτικός προφυλακτήρας με πρόσθετη μπάρα και βαρούλκο για ρυμούλκηση έως και 5,4 τόνων, ενώ όπως κάθε όχημα του είδους που σέβεται τον εαυτό του, το Armada Snow Patrol διαθέτει πρόσθετους προβολείς που αποτελούνται από διπλής σειράς LED DR36, σε συνδυασμό με ένα ζεύγος στρογγυλών προβολέων LED 5 ιντσών, αγωνιστικού τύπου, επιμελώς τοποθετημένων στις γρίλιες.

Με ονομαστική ικανότητα ρυμούλκησης 3,8 τόνων, το Armada μπορεί εύκολα να μεταφέρει trailer με snowmobiles ακόμα και αν πρόκειται για την αντίστοιχη εκδοχή του Nissan 370Zki.

Στο εσωτερικό του, κυριαρχούν οι δερμάτινες επενδύσεις και τα λογότυπα της έκδοσης τα οποία έχουν σχεδιαστεί από την Icon Image Graphics η οποία έχει επιμεληθεί και τα γραφικά του αμαξώματος.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024