Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος είναι ο Τούρκος που απείλησε ότι θα τσακίσει τους Έλληνες

Ποιος είναι ο Τούρκος που απείλησε ότι θα τσακίσει τους Έλληνες

Ήταν το πρόσωπο της εβδομάδας εξαιτίας των προκλητικών του δηλώσεων, των απειλών του κατά της Ελλάδας. Ο λόγος για τον Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πρόσφατα είπε ότι θα τσακίσει τα πόδια όσων πατήσουν τα Ίμια, στοχοποιώντας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ήταν το πρόσωπο της εβδομάδας εξαιτίας των προκλητικών του δηλώσεων, των απειλών του κατά της Ελλάδας. Ο λόγος για τον Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πρόσφατα είπε ότι θα τσακίσει τα πόδια όσων πατήσουν τα Ιμια, στοχοποιώντας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, πρόκειται για ακραίο πολιτικό, δημοσιογράφο στο επάγγελμα, που με τις απειλές του δημιούργησε ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Εδώ και πέντε χρόνια δίπλα στον Ερντογάν, ήταν πρώτα δημοσιογράφος κι επιτελικό στέλεχος σε κανάλια κι εφημερίδες.

Δεν είναι άγνωστος στην Ελλάδα καθώς έχει ξαναπροκαλέσει. Τον Νοέμβριο του ’17 ο Μπουλούτ είχε υποστηρίξει ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επελέγη από τους δανειστές επειδή έχει αγγλική ταυτότητα και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «είναι το καλύτερο άτομο για τους δανειστές».


«Θυμάστε, υπήρξε ένας υπουργός Οικονομικών και οδηγούσε μοτοσυκλέτα. Ήταν ακαδημαϊκός και είχε εθνική στάση. Τον έδιωξαν. Τον είχα αναφέρει στην εκπομπή. Είχα πει ότι θα διώξουν τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και μετά το ΔΝΤ και η Ελλάδα θα υπογράψουν τη συμφωνία. Έδιωξαν τον υπουργό Οικονομικών που είχε εθνική στάση και μετά διορίστηκε ένας υπουργός που έχει αγγλική ταυτότητα. Αυτός ο Άγγλος έγινε υπουργός στην ελληνική κυβέρνηση ενώ στη συνέχεια υπογράφηκε η συμφωνία. Εμείς τα είχαμε αναφέρει στην εκπομπή» υποστήριξε.

«Υπάρχει μία ταινία με την ονομασία »300». Πολεμούν σαν ήρωες και κατά την γνώμη μου, οι 300 Σπαρτιάτες πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Γιατί δεν έχουν πια τίποτα. H ληστεία στην Ελλάδα είναι τόση μεγάλη και ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να την καταλάβει. Λέγεται ότι υπάρχει ο Τσίπρας, ότι δεν φοράει γραβάτα και ότι αντιδρά στον ιμπεριαλισμό. Ο Τσίπρας είναι το καλύτερο άτομο για αυτούς» τόνισε ο Γίγι Μπουλούτ.

Αλλά οι προκλητικές δηλώσεις του δεν σταματούν εδώ.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο Μπουλούτ επισήμανε: «Εδώ και χρόνια μιλάμε για την Ελλάδα. Να σας διαβάσω τις σημερινές ειδήσεις: Το τέλος του δρόμου για την Ελλάδα. Υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα η οποία πούλησε τα λιμάνια της στην Γερμανία και τoυς σιδηρoδρόμους στην Ιταλία».


Καταλήγοντας, ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε πως «πούλησαν όλα όσα είχαν. Οι Γερμανοί πήραν τις τράπεζές τους. Δεν έχουν τίποτα. Οι Γερμανοί που βρίσκονται στην Ελλάδα, περιμένουν γερμανικά προϊόντα. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα περιμένουν ιταλικά προϊόντα».

in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024