Με σαφή τρόπο ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β’, εξέφρασε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Πρέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, μετά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Προσερχόμενος στη συνάντηση, ο αρχιεπίσκοπος, απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του υποψηφίου Σταύρου Μαλά ότι «δεν θα έχει ρόλο η Εκκλησία στον διορισμό του υπουργού Παιδείας» σε περίπτωση εκλογής του, ανέφερε πως «αφού δεν θα εκλεγεί ο κ. Μαλάς, τι να κάνω σκέψεις αν θα με ρωτήσει ή αν δεν θα με ρωτήσει».

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χρυσόστομος υποιστήριξε ότι η Εκκλησία «θα υποστηρίξει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις επικείμενες προεδρικές εκλογές».

Σχολιάζοντας αναφορές εκ μέρους του γγ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, σχετικά με την δήλωσή του για τον κ. Μαλά, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια. «Εγώ προβλέπω ότι ο άνθρωπος δεν θα εκλεγεί» σημείωσε και πρόσθεσε πως «λίγο μυαλό νομίζω διαθέτω και όταν μιλώ ξέρω τι λέω. Θα το δείτε την Κυριακή, πρώτοι εσείς και μετά εμείς».

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου τόνισε ότι με τον κ. Αναστασιάδη «είχε μία θαυμάσια και όμορφη συνεργασία κατά τη διάρκεια της πεντανετίας». Η συνεργασία θα συνεχιστεί και μάλιστα εφ’ όλης της ύλης, συμπλήρωσε.

Ο κ. Χρυσόστομος επισήμανε πως την Εκκλησία την ενδιαφέρει το εθνικό θέμα. «Εμείς θα είμαστε κοντά στον πρόεδρο και θα ενημερωνόμαστε επί του εθνικού θέματος και θα ακούει τις απόψεις μας» υπογράμμισε.

Τέλος, σημείωσε ότι μιλάει εκ μέρους της πλειοψηφίας της Ιεράς Συνόδου και κάλεσε όλες τις δυνάμεις να ενωθούν για τη λύση του Κυπριακού και «να σταματήσουν να ζητούν πολιτικά οφέλη, καθώς το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά εθνικό».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο