Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θύμα βίαιης επίθεσης γιατρός του Κέντρου Υγείας Κορωπίου

Θύμα βίαιης επίθεσης γιατρός του Κέντρου Υγείας Κορωπίου

Θύμα βίαιης επίθεσης έπεσε χθες το βράδυ γιατρός του Κέντρου Υγείας Κορωπίου από ομάδα ατόμων που συνόδευαν ασθενή. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ομάδα ατόμων από καταυλισμό Ρομά της περιοχής συνόδευσε χθες το βράδυ στο ΚΥ Κορωπίου ασθενή που έχρηζε ιατρικής βοήθειας. Ωστόσο επειδή δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες επιτέθηκαν πρώτα φραστικά στον γιατρό και στη συνέχεια τον προπηλάκισαν.

Θύμα βίαιης επίθεσης έπεσε χθες το βράδυ γιατρός του Κέντρου Υγείας Κορωπίου από ομάδα ατόμων που συνόδευαν ασθενή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ομάδα ατόμων από καταυλισμό Ρομά της περιοχής συνόδευσε χθες το βράδυ στο ΚΥ Κορωπίου ασθενή που έχρηζε ιατρικής βοήθειας.

Ωστόσο επειδή δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες επιτέθηκαν πρώτα φραστικά στον γιατρό και στη συνέχεια τον προπηλάκισαν.

Ο γιατρός προκειμένου να γλιτώσει κατέφυγε στο γραφείο του, όπου και κλειδώθηκε. Ενημέρωσε αμέσως τον διευθυντή του ΚΥ ενώ κλήθηκε και η Αστυνομία, η οποία ωστόσο έφτασε καθυστερημένα και δεν προέβη σε συλλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΚΥ Κορωπίου υπάρχει προσωπικό ασφαλείας (security) μόνο το πρωί , καθώς δεν επαρκεί ο προϋπολογισμός και για την βραδυνή φύλαξη του χώρου.

Δυστυχώς δεν είναι μοναδικό βίαιο περιστατικό κατά του προσωπικού των δημόσιων δομών Υγείας. Λίγες ημέρες πριν, νοσηλευτής στο ΓΝ Νίκαιας έγινε στόχος επίθεσης με μαχαίρι από ασθενή που δεν του άρεσε το φαγητό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταλογίζει ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα κρούσματα βίας κατά του προσωπικού του ΕΣΥ από συνοδούς και ασθενείς και ζητά την άμεση λήψη μέτρων.

Μαίρη Μπιμπή

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024