Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Ενισχυμένη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές

Ενισχυμένη η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στην ανακοίνωση των στοιχείων απασχόλησης Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

Ενισχυμένη η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στην ανακοίνωση των στοιχείων απασχόλησης Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης μεταποίησης ISM στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στις 59,1 μονάδες (εκτίμηση: 58,6, Δεκέμβριος: 59,3, μ.ο. δώδεκα μηνών: 57,7), καταδεικνύοντας ανάπτυξη του τομέα για 17ο συνεχόμενο μήνα. Ο δείκτης τιμών μεταποίησης ISM αυξήθηκε σε υψηλό (72,7, εκτίμηση: 68,8, Δεκέμβριος: 68,3) από το 2011, συνηγορώντας υπέρ της ενίσχυσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας διαμορφώθηκαν σε επίπεδο (230.000, ιστορικός μ.ο.: 355.900), που συμβαδίζει με ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά εργασίας.

Ο μ.ο. τεσσάρων εβδομάδων των αιτήσεων των επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε σε χαμηλό (234.500) τριών μηνών περίπου. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα εξετάζει το ενδεχόμενο νέας παράτασης της αναστολής εφαρμογής του ορίου δημοσίου χρέους για τις 23 Μαρτίου από τις 8 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ορισμένα μέλη της ΕΚΤ επιθυμούν να καθοριστεί επακριβώς το πότε θα λήξουν οι αγορές τίτλων και να δοθεί σαφής σηματοδότηση για την πορεία των επιτοκίων μετά το τέλος του προγράμματος ποσοτικής επέκτασης.

Σύμφωνα με την τελική μέτρηση, ο δείκτης μεταποίησης PMI Ευρωζώνης υποχώρησε τον Ιανουάριο στις 59,6 μονάδες (μ.ο. δώδεκα μηνών: 57,8) από 60,6 το Δεκέμβριο. Στη Μ. Βρετανία ο δείκτης μεταποίησης PMI υποχώρησε τον Ιανουάριο σε χαμηλό (55,3) από τον Ιούνιο, ωστόσο εξακολουθεί να καταδεικνύει ανάπτυξη του τομέα.

Στην Ευρωζώνη αναμένεται ο δείκτης τιμών παραγωγού Δεκεμβρίου και στις ΗΠΑ οι νέες θέσεις εργασίας Ιανουαρίου.

in.gr

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024