Η γαλλική φίρμα σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω στην SUV γκάμα της, προσθέτοντας ένα νέο είδος το οποίο θα φροντίσει να ενισχύσει τη γοητεία της ήδη δημοφιλούς σειράς των περιπετειωδών προϊόντων της.

Ο λόγος για ένα νέο coupe SUV το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα φέρει τα διακριτικά 4008 και όπως και τα 3008 και 5008 θα έχει ως αφετηρία την μεταβλητή αρχιτεκτονική της Peugeot, EMP2.

Εκτός από την coupe χάραξη της οροφής, η Peugeot σκοπεύει να δώσει έναν συνολικά πιο δυναμικό χαρακτήρα στο 4008 τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και σε ό,τι αφορά τα οδηγικά του χαρακτηριστικά τα οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα είναι σαφώς δυναμικότερα από αυτά του 3008 χάρη και σε ένα νέο set-up της ανάρτησης.

Εφαλτήριο για την γκάμα κινητήρων του νέου SUV αναμένεται να αποτελέσει ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης PureTech, ενώ ψηλότερα θα βρεθεί ένας βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων.

Την γκάμα θα συμπληρώσουν diesel μοτέρ 1,6 και 2,0 λίτρων ενώ δεν αναμένεται να λείψει και η plug-in υβριδική τεχνολογία η οποία μάλιστα θα εκπροσωπηθεί από δύο εκδόσεις.

Αμφότερες θα αξιοποιήσουν τον κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων σε συνδυασμό με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες. Στη δεύτερη περίπτωση ο ένας ηλεκτροκινητήρας θα αναλαμβάνει τον μπροστινό άξονα και ο έτερος τον πίσω προσφέροντας ισχύ έως και 300 ίππους και τετρακίνηση ενώ η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να φορέσει τα διακριτικά GT.

Η μικρότερης ισχύος υβριδική έκδοση η οποία αναμένεται να κινηθεί περί τους 240 ίππους θα αξιοποιεί ένα και μόνο ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα.

Στο εσωτερικό αναμένεται να υιοθετηθεί το γνωστό layout του i-Cockpit, ωστόσο το κάθισμα θα είναι τοποθετημένο χαμηλότερα ενώ η αισθητική θα υιοθετήσει έναν εμφανώς πιο σπορ χαρακτήρα.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο