«Θηλιά» στους μηχανικούς οι ασφαλιστικές εισφορές
«Πάνω από το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές» υποστήριξε την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ταμείο Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.
«Πάνω από το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές» υποστήριξε την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ταμείο Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ «καλούμαστε πέρα από τις τρέχουσες εισφορές να πληρώσουμε αναδρομικές εισφορές για το 2011 και το 2012, ενώ εκκρεμούν κι άλλες επιβαρύνσεις που δεν έχει ακόμη προωθήσει η κυβέρνηση, όπως την επιβάρυνση για το επικουρικό και για το εφάπαξ».
Σύμφωνα με τον Γιώργο Στασινό «αυτή τη τραγική συνολική επιβάρυνση βγάζει εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς, καθώς η ασφαλιστική ενημερότητα είναι απαραίτητη για μια σειρά από εργασίες μηχανικού».
Παράλληλα, χαρακτήρισε «προβληματικό σημείο στο ασφαλιστικό» την επικείμενη μεταφορά όλων των ασφαλιστικών εισφορών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ ). Και αναρωτήθηκε: «Θα κινδυνεύουν όλοι άρα και οι μηχανικοί με κατασχέσεις από το πρώτο ευρώ;».
Ο Γιώργος Στασινός, στην ομιλία του, στάθηκε ιδιαίτερα και στο μεγάλο θέμα, όπως είπε, για το ΤΜΕΔΕ (το ταμείο των Μηχανικών), αυτό «της απόδοσης της περιουσίας που του αναλογεί».
Όπως είπε «με βάση τη μελέτη που έγινε, προ της απορρόφησης του ΤΣΜΕΔΕ από τον ΕΦΚΑ, το ΤΜΕΔΕ δικαιούται την τριπλάσια περιουσία από αυτή που του αποδόθηκε».
Προκόπης Γιόγιακας
in.gr
- Η ταινία «Backrooms» ξεπέρασε τα 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως – Ρεκόρ σε Κίνα, Γαλλία, Ρωσία
- Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά
- Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ρύπανση από βουνά αποβλήτων σε παράνομη εταιρεία ανακύκλωσης – Συνελήφθη 46χρονος
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Ο Μέσι εξήγησε γιατί… λύγισε μετά την επική ανατροπή της Αργεντινής επί της Αιγύπτου
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Να κληθούν Ντίλιαν, Δημητριάδης ζητά η αντιπολίτευση
- Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ελεύθερος υπό όρους μέχρι τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοσή του
- Μητσοτάκης για τα F35 στην Τουρκία: Έχοντας δώσει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ επαφίεται στην ευαισθησία των συμμάχων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442