Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυθαίρετα: Έρχονται παρατάσεις στα εκπτωτικά «μπόνους»

Αυθαίρετα: Έρχονται παρατάσεις στα εκπτωτικά «μπόνους»

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να δώσει παρατάσεις σε όλα τα εκπτωτικά «μπόνους» που προβλέπει ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα (Ν. 4495/17), ο οποίος άρχισε να ισχύει μόλις τον περασμένο Νοέμβριο.

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να δώσει παρατάσεις σε όλα τα εκπτωτικά «μπόνους» που προβλέπει ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα (Ν. 4495/17), ο οποίος άρχισε να ισχύει μόλις τον περασμένο Νοέμβριο. Όπως αναφέρουν στο «Βήμα», ανώτατα στελέχη του ΥΠΕΝ, έρχονται αλλαγές, οι οποίες θα διευκολύνουν τους πολίτες να υπαχθούν με ευνοϊκότερους όρους στις νέες ρυθμίσεις.

Έτσι, καθώς οι πρώτοι μήνες ισχύος του 4495/17 δεν κύλησαν όπως θα ανέμενε η κυβέρνηση (έγιναν μόλις 54.979 δηλώσεις και εισπράχθηκαν περί τα 12 εκατ. ευρώ έσοδα), το υπουργείο ετοίμασε μια σειρά τροπολογιών, οι οποίες θα κατατεθούν σύντομα στο νομοσχέδιο για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό που θα εισαχθεί στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση (σήμερα βρίσκεται υπό επεξεργασία στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή).

Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, θα δοθεί δίμηνη (ίσως και τρίμηνη) παράταση σε όσες προθεσμίες υπαγωγής συνδέονται με εκπτώσεις στα πρόστιμα. Ειδικότερα, ο 4495/17 προβλέπει σήμερα έκπτωση στο πρόστιμο τακτοποίησης κατά 20% εάν η αυθαίρετη κατασκευή (ή χρήση) υπαχθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την έναρξη ισχύος του νόμου και κατά 10% εάν υπαχθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο.

Επιπλέον, στη λίστα των παραβάσεων για τις οποίες ισχύει μειωτικός συντελεστής θα προστεθούν και οι αυθαίρετες ισόγειες αποθήκες. Όσο για τους αυθαίρετους χώρους που έχουν νομιμοποιηθεί και από προηγούμενους νόμους, θα μπορούν στο εξής να αλλάξουν και χρήση.

in.gr

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024