Η σύγχρονη ογκολογία έχει ανάγκη τον αντίλογο, τις γόνιμες αντιπαραθέσεις που ανοίγουν νέα μονοπάτια στη θεραπεία αλλά και στην ανακούφιση του ογκολογικού ασθενή. Σ’ αυτήν τη διαδικασία φιλοδοξεί να συμβάλλει η επιστημονική διημερίδα της ΑΚΟΣ, με τίτλο «Αντιπαραθέσεις στην ογκολογία», η οποία θα λάβει χώρα στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο Crown Plaza (αίθουσα Σωκράτης) στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της διήμερης επιστημονικής συνάντησης θα παρατεθούν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, σε σειρά θεμάτων της σύγχρονης ογκολογίας όπως ο μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος στο παχύ έντερο, η σχέση της ακτινοθεραπείας με την ανοσοθεραπεία και τα νέα φάρμακα, ο καρκίνος του προστάτη, ο καρκινικός πόνος, η σχέση διατροφής και καρκίνου, η νοσηλευτική φροντίδα του ογκολογικού ασθενή κ.α.

Οι σύνεδροι θα πάρουν θέση έναντι των νεότερων εξελίξεων αλλά και των διλημμάτων που προκύπτουν σε ογκολογικά ζητήματα, με την ψήφο τους, μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας η οποία θα προσφέρει το δικό της αποτύπωμα στη σχετική επιστημονική συζήτηση.

Ιδιαίτερη η ενότητα του συνεδρίου για τη βραχυθεραπεία, που γιορτάζει τα 20χρονα της στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πλέον εξελιγμένη μέθοδο εμφύτευσης ραδιενεργών πηγών στον ιστό του προστάτη, που προσφέρει εξαιρετικά μακροχρόνια ποσοστά ίασης με χαμηλές και ελεγχόμενες παρενέργειες.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ Δέσποινα Κατσώχη, με αφορμή τη διήμερη επιστημονική συνάντηση λέει: «Χαίρομαι που η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου συμπίπτει με τη δική μας διήμερη επιστημονική συνάντηση. Η αλήθεια είναι ότι στην υπόθεση καρκίνος έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι. Η αποκρυπτογράφηση των μονοπατιών της καρκινογένεσης μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μοριακά στοχευμένα φάρμακα – με διαρκώς νεότερα δεδομένα να προστίθενται στη φαρέτρα μας – ενώ η ανοσοθεραπεία προσφέρει μία νέα και πολλά υποσχόμενη διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου, με το πεδίο της συνεχώς να διευρύνεται. Η ακτινοθεραπεία συνοδοιπορεί με το σύγχρονο επιστημονικό γίγνεσθαι, εξελίσσοντας διαρκώς τις μεθόδους της και διατηρώντας τον ξεκάθαρο ρόλο της στη θεραπεία του ογκολογικού ασθενή. Χαίρομαι τέλος, που γιορτάζουμε στην Ελλάδα τα εικοσάχρονα της βραχυθεραπείας του προστάτη, μέθοδος που προσφέρει αναίμακτες λύσεις σε πρώιμα αλλά και σε τοπικά προχωρημένα στάδια της νόσου».

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο