Κατά τη συνάντησή του με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο
Κουμουτσάκο, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ΠΓΔΜ Μάθιου
Νίμιτς αποκάλυψε πόσο πολύ θέλει να πάει διακοπές και συγκεκριμένα στην
Τήνο, αλλά δεν μπορεί λόγω της αποστολής του…

Σχετικά, ο «Βηματοδότης» αποκαλύπτει: «Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. Αν νομίζετε ότι επί 60 λεπτά συζητούσαν το «Μακεδονικό», κάνετε λάθος. Πρώτα απ΄όλα με το «καλημέρα» ο κ. Νίμιτς υπενθύμισε στον συνομιλητή του ότι ίσως να είναι ο μοναδικός εν ενεργεία αμερικανός διπλωμάτης που γνώρισε κατ΄ιδίαν όλους τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας από τον Δημήτρη Μπίτσιο (πρώην διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του τ. βασιλέα Κωνσταντίνου και πρώτο υπουργό Εξωτερικών μετά τη μεταπολίτευση) έως τον Νίκο Κοτζιά. Πρόδωσε έτσι και την ηλικία του λέγοντάς πως είναι 79 ετών.

»Δεύτερον παραπονέθηκε ότι από τότε που ανέλαβε διαμεσολαβητής ανάμεσα στα Σκόπια και στη χώρα μας δεν μπορεί να πάει διακοπές στην… Τήνο (που του αρέσει πολύ και πήγαινε τακτικά), παρά τις προτροπές της γυναίκας του, «λύσε το θέμα να πάμε ένα καλοκαίρι στην Τήνο».

»Δεν έρχεται στην Τήνο, όπως είπε, για να μην παρεξηγηθεί από τους… Σκοπιανούς (δεν το είπε έτσι ακριβώς χρησιμοποίησε τη λέξη…«άλλους»).

»Τρίτον προσέχει ιδιαιτέρως όταν φωτογραφίζεται να μην υπάρχει στα κάδρο οτιδήποτε… πολύχρωμο που να θυμίζει «μακεδονική σαλάτα». Ετσι όταν ήρθαν στο δωμάτιό του οι φωτογράφοι για μια αναμνηστική φωτογραφία, μετακίνησε την… φρουτιέρα που είχε μέσα πολύχρωμα φρούτα. Μετά άρχισε τις ερωτήσεις για τα παιδιά του Κουμουτσάκου, πού πάει διακοπές ο Κουμουτσάκος για την καριέρα του Κουμουτσάκου και είπε ότι είναι «αισιόδοξος πως θα λυθεί το θέμα»…»

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας