Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα κόντρα Γαβρόγλου - Μητσοτάκη για το άσυλο στα πανεπιστήμια

Νέα κόντρα Γαβρόγλου – Μητσοτάκη για το άσυλο στα πανεπιστήμια

Νέα κόντρα σημειώθηκε μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με φόντο το ζήτημα του ασύλου στα πανεπιστήμια, ύστερα τα περιστατικά βίας εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Νέα κόντρα σημειώθηκε μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με φόντο το ζήτημα του ασύλου στα πανεπιστήμια, ύστερα τα περιστατικά βίας εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του μας πληροφορεί ότι πέρασε από την οδό Πατησίων, είδε τους μικροπωλητές στο πεζοδρόμιο έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και υποσχέθηκε και πάλι, όπως και χθες, την κατάργηση του ασύλου» σχολίασε το υπουργείο Παιδείας, για τη νέα σχετική παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις νέες δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι:

  • «Ο κ. Μητσοτάκης για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει ούτε από την οδό Πατησίων ούτε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αλλιώς θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές.
  • Τα πεζοδρόμια, γενικώς και ειδικώς, δεν προστατεύονται από το άσυλο. Το επιτελείο του καλό είναι να τον ενημερώσει.
  • Αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού. Ας το προσέξει…» καταλήγει.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε την πρόθεσή του να αλλάξει το καθεστώς ασύλου στα πανεπιστήμια, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα περνούσα μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτή την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές, οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη».

«Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου, ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου, έτσι ώστε να «μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά».

in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024