Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της Jaguar καθώς όπως ανακοίνωσε η βρετανική φίρμα, η έκδοση παραγωγής του νέου crossover θα αποκαλυφθεί την 1η Μαρτίου αρχικά διαδικτυακά, ενώ στις 6 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Παράλληλα, με το χρονοδιάγραμμα της αποκάλυψής του, η Jaguar έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες ακόμα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το ηλεκτρικό μοντέλο θα μπορεί να αναπληρώσει το 80% της ενέργειας των μπαταριών του σε λιγότερο από 45 λεπτά με την συνδρομή ταχυφορτιστή.

Αν και επί του παρόντος οι Βρετανοί δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα επίσημα στοιχεία για την απόδοση της μπαταρίας, σύμφωνα με τις αρχικές συστάσεις, πρόκειται για μπαταρία 90 kWh η οποία θα προσφέρει αυτονομία κοντά στα 500 χλμ. κάτι που σημαίνει ότι στον παραπάνω χρόνο, με το σύστημα ταχείας φόρτισης το I-Pace θα «ανανεώνει» την αυτονομία του για περίπου 400 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του μηχανικού συνόλου με το οποίο θα εξοπλίζεται, αν και οι Βρετανοί είναι φειδωλοί σε πληροφορίες, το I-Pace αναμένεται να εφοδιάζεται με ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ, ένα για κάθε άξονα, τα οποία θα του εξασφαλίζουν τετρακίνηση και απόδοση 700 ίππων και 700 Nm ροπής.

Παράλληλα, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει οι Σουηδοί, σε δεύτερο χρόνο το I-Pace θα προσθέσει στην γκάμα του και μια αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση η οποία θα εγκαινιάσει μια νέα διοργάνωση η οποία ονομάζεται I-Pace eTrophy και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Formula E.

Επί του παρόντος το ηλεκτρικό crossover δοκιμάζει τις αντοχές του στο ψύχος του σκανδιναβικού βορρά καθώς οι Βρετανοί πραγματοποιούν δοκιμές στις εγκαταστάσεις τους στη Σουηδία όπου το I-Pace εκτίθεται σε θερμοκρασίες που φτάνουν έως και τους 40 βαθμούς υπό το μηδέν και τελειοποιώντας παράλληλα τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν το σύστημα τετρακίνησης.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο