Το παράδειγμα της Tesla ακολουθεί η Audi, επιτρέποντας στους υποψήφιους πελάτες να καταθέσουν προκαταβολή «δεσμεύοντας» ένα αυτοκινήτο, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2019.

Aναλυτικότερα, η Audi δέχεται ήδη παραγγελίες για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-Tron Sportback το οποίο αποκάλυψε τον Απρίλιο στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που απαιτείται για να εξασφαλίσει κανείς από σήμερα ένα από τα πρώτα αντίτυπα του αυτοκινήτου φτάνει τα 2.000 ευρώ και ήδη έχουν υπάρξει αρκετοί ενδιαφερόμενοι.

Μόνο στην Νορβηγία, μία από τις μεγαλύτερες αγορές ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη, οι προπαραγγελίες έχουν ήδη φτάσει τις 5.000, γεγονός που αναδεικνύει τη δυναμική του πρωτότυπου, για την ώρα, Audi.

To Audi e-Tron πρόκειται να αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή των Jaguar I-Pace και Tesla Model X, υιοθετώντας τις αναλογίες ενός crossover. H αυτονομία του αναμένεται να υπερβαίνει τα 500 χιλιόμετρα και η μέγιστη ισχύς θα φτάνει τους 496 ίππους, γεγονός που καθιστά βέβαιη την παρουσία τουλάχιστον δύο ηλεκτρικών μοτέρ.

Το e-Tron θα αποτελέσει το πρώτο από τα τρία ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα παρουσιαστούν από την Audi μέχρι και το 2020, ενώ στα σχέδια της γερμανικής φίρμας, η οποία θέλει να αφήσει πίσω της το σκάνδαλο παραποίησης ρύπων, βρίσκεται η εξέλιξη τουλάχιστον 10 αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων μέχρι το 2025.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας