Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την Παρασκευή η εισαγγελική απόφαση για έκδοση Τούρκου κουρδικής καταγωγής

Την Παρασκευή η εισαγγελική απόφαση για έκδοση Τούρκου κουρδικής καταγωγής

Την Παρασκευή αναμένεται να υποβάλει την πρόταση της η εισαγγελέας του Συμβουλίου Εφετών, που εξέτασε την Τρίτη το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση ενός από τους εννέα Κούρδους που είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα τον περασμένο Δεκέμβριο. «Χίτλερ της Τουρκίας» αποκάλεσε τον Ερντογάν στην απολογίας του.

Την Παρασκευή αναμένεται να υποβάλει την πρόταση της η εισαγγελέας του Συμβουλίου Εφετών, που εξέτασε την Τρίτη το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση ενός από τους εννέα Κούρδους που είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το δικαστήριο επρόκειτο να εξετάσει και το αίτημα των τουρκικών αρχών για έναν ακόμη από τους εννέα, όμως η συζήτηση για αυτόν αναβλήθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου μετά από αίτημα των συνηγόρων του.

Το αίτημα της Τουρκίας όσον αφορά τον πρώτο από τους εννέα, σχετίζεται με ποινή 3 ετών που του έχει επιβληθεί από την τουρκική Δικαιοσύνη, για «υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι οποίοι είπαν ότι ο εκζητούμενος διώκεται για τα πιστεύω του, ενώ επισήμαναν ότι η Γαλλία του έχει χορηγήσει ήδη πολιτικό άσυλο κάτι που δεν θα έκαναν οι γαλλικές αρχές «για έναν τρομοκράτη».

Ο ίδιος ο 60χρονος εκζητούμενος ζήτησε από τους δικαστές να αποδώσουν δικαιοσύνη, λέγοντας -με έντονη φόρτιση- ότι έχει περάσει 20 χρόνια σε φυλακές της Τουρκίας και ότι κινδυνεύει η ζωή του αν εκδοθεί. Όπως είπε, αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα του το 2011 λόγω των διώξεων και πήγε στη Γαλλία όπου αναγνωρίστηκε ως πολιτικός πρόσφυγας. Έδειξε μάλιστα στο δικαστήριο το γυάλινο μάτι του, λέγοντας: «Πριν το 2000 είχα δύο μάτια. Τώρα έχω ένα. Έχω ακόμα κομμάτια βόμβας στο κορμί μου. Όταν ήμουν στη φυλακή άνθρωποι τότε από το ίδιο κελί δολοφονήθηκαν δίπλα μου». Είπε επίσης ότι το 2015 «στο Ντιγιάρμπακιρ έγιναν τα ίδια με όσα έγιναν στο Πολυτεχνείο εδώ. Μπορείτε να κατηγορήσετε εκείνους τους φοιτητές σας;».

Στη συνέχεια σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr εκείνος είπε: «Υπάρχουν δυο δρόμοι μπροστά σας. Η θα υπακούσετε στις προσταγές του φασιστικού κόμματος ή θα αποδείξετε ότι είστε παιδιά αυτών που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού. Ο Ερντογάν είναι ο Χίτλερ της Τουρκίας».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μετά την εισήγηση της εισαγγελέως.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024